Hydra World Music: Μουσικές παραστάσεις στα μυσταγωγικά σημεία της Ύδρας

Ένα νέο μουσικό φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Με φόντο το τοπίο της Ύδρας, το πρώτο Hydra World Music (HWM) πραγματοποιείται στις 25 – 27 Αυγούστου. Με την προσδοκία να καθιερωθεί σαν σταθμός και πηγή έμπνευσης στο ημερολόγιο της διεθνούς μουσικής σκηνής, το φεστιβάλ θα αποτελέσει τόπο συνάντησης ανθρώπων με μουσικές ανησυχίες, καθώς επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού θα συνδεθούν με νέες εμπειρίες, παρακολουθώντας μουσικές παραστάσεις στα μυσταγωγικά σημεία του νησιού.

Με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής μουσικής εκδήλωσης ο ιδρυτής του HMW Adriano Konialidis, ευελπιστεί επίσης να δημιουργήσει ένα διαχρονικό θεσμό: «Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια κληρονομιά για την οποία η Ύδρα θα είναι περήφανη, θέλουμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά πρότυπα του νησιού φέρνοντας καταπληκτικούς καλλιτέχνες στην Ύδρα για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο».

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παραστάσεις με μουσικές του κόσμου, ενώ DJ’s θα παίζουν σε 4 διαφορετικά σημεία του νησιού. Η εναρκτήρια εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο Μουσείο της Ύδρας στο λιμάνι. Οι απογευματινές παραστάσεις του Σαββάτου θα γίνουν στη Σπηλιά, ενώ οι συναυλίες της Κυριακής θα διεξαχθούν στο  Ενάλιον στην παραλία του Βλυχού. Επίσης, κάθε βράδυ οι DJ θα παίζουν μουσική στα μπαρ Amalour και Omilos.

Ανάμεσα στους μουσικούς της φετινής χρονιάς είναι ο θρυλικός καλλιτέχνης Kilema (Duo) από τη Μαδαγασκάρη, ο τραγουδιστής των Señor Coconut Argenis Brito, η αιγύπτια τραγουδιστής, συνθέτης και ακορντεονίστρια Youssra El Hawary, η βρετανίδα ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών  Brooke Sharkey, η ελληνοβραζιλιάνα  Κατερίνα Πολέμη (duo), οι διάσημοι γερμανοί DJ’s Michael Ruetten και Habibi Funk, καθώς και ο τοπικός DJ Palov (δισκογραφική Carnibal) και τα συγκροτήματα Patatatiti και Momo Trio.

Kilema
Kilema

Με ένα φιλόδοξο όραμα για το μέλλον, οι διοργανωτές ήδη μελετούν το πρόγραμμα του 2018, διερευνώντας τις προοπτικές εξέλιξης του φεστιβάλ σε πλατφόρμα που θα προσφέρει μουσικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, συζητήσεις και εμπειρίες όπου θα αναδεικνύεται η δύναμη, η σημασία και η επιρροή της μουσικής ως εκπαιδευτικού εργαλείου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.