Electric Litany & GravitySays_I

Δύο μπάντες σε μια μουσική σύμπραξη με ηλεκτρισμένους και lo-fi post rock ήχους

Οι Electric Litany και οι GravitySays_I  εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μια μουσική σύμπραξη στο Gagarin 205, το Σάββατο 18 Απριλίου. Οι Electric Litany επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος» ύστερα από τη συναυλία τους το φθινόπωρο και συναντούν τους GravitySays_I στη συναυλιακή τους επιστροφή ύστερα από αρκετό καιρό, λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία της τρίτης τους δουλειάς.

Οι Electric Litany δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007 και έχουν έδρα τους το Λονδίνο. Πέρασαν τρία χρόνια γράφοντας μουσική και κάνοντας πρόβες σε εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια και ηχογράφησαν το ντεμπούτο album τους ζωντανά σε τρεις μέρες μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στο Βόρειο Λονδίνο. Τα αιθέρια φωνητικά, τα αλλόκοτα κιθαριστικά delay, οι ρομποτικοί ρυθμοί και τα διαστρεβλωμένα synths είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το lo-fi post rock ήχο τους. Το «How To Be A Child And Win The War» κυκλοφόρησε το 2010 και ακολούθησαν συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το δεύτερο album τους, Enduring Days You Will Overcome, περιλαμβάνει μια συνεργασία με τον μυθικό παραγωγό Alan Parsons και κυκλοφορήσε σ’ ολόκληρη την Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2014. Η σημερινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Μιάρη (φωνή, κιθάρα, πιάνο, τσέλο, synths), Richard Simic (ντραμς, κρουστά), Benjamin Prince (synths) και Παύλο Μαυροματάκη (μπάσο).

{youtube}o3MzVRpKKAo{/youtube}
Ακούστε το τραγούδι «Don’t Fear The War» από τους Electric Litany

Οι GravitySays_I  δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από τον Μάνο Πατεράκη και τον Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά. Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία με τίτλο «The Roughest Sea» (2007), κυκλοφόρησε από τον Σείριο, την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννιά κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, τη ματαιοδοξία και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν την γενική poprock διάθεση. Το 2011 ακολούθησε το The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud (Restless Wind)  το οποίο αλλάζει θεματολογία επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους είναι ηλεκτρισμένος αλλά και ταυτόχρονα κοντά σε πιο παραδοσιακά/ μεσογειακά ακούσματα, ενώ παράλληλα τα σκοτεινά/ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα. To 2015, μετά από μια περίοδο αποχής από τους συναυλιακούς χώρους, επιστρέφουν, για να παρουσιάσουν ζωντανά την νέα τους δουλειά «quantum unknown» που θα κυκλοφορήσει εντός του χρόνου. Η σημερινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους: Μάνο Πατεράκη (φωνή, σαντούρι, κιθάρα), Νίκο Ρέτσο (τύμπανα, synths), Κώστα Στεργίου (keyboards, φωνη), Αλέκο Γεωργουλόπουλο (κιθάρες) και Μαμπρέ Κασαρτζιάν (μπασο).

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.