Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Αθήνα

Παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ “Sikoses”

Το κυπριακό μουσικό σχήμα Monsieur Doumani βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παρουσιάσει στο Αθηναϊκό κοινό τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα και τιτλοφορείται “Sikoses”. Ο δίσκος έχει αναδειχθεί ως “Top of the World Αlbum” από το περιοδικό έθνικ μουσικής Songlines. Ο δίσκος έχει επίσης μεταδοθεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως το BBC, NPR, Radio France, Sveriges radio κ.α.

Το γκρουπ Monsieur Doumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου, Δημήτρη Γιασεμίδη και Άγγελο Ιωνά. Πρόκειται για ένα σχήμα το οποίο εστιάζει στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, προσεγγίζοντάς την με σύγχρονο τρόπο, τόσο διασκευάζοντας παραδοσιακά κομμάτια όσο και συνθέτοντας και πρωτότυπα, ακολουθώντας το παραδοσιακό μοτίβο και αντλώντας έμπνευση από τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της Κύπρου.

Στο δίσκο “Sikoses” οι Monsieur Doumani, διατηρώντας ως βάση τους την κυπριακή παραδοσιακή μουσική, συνθέτουν νέα
κομμάτια με επιρροές από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα, μουσικές της Νοτίου Ιταλίας (pizzica), Σκανδιναβικές και Βαλκανικές μουσικές παραδόσεις, ενώ την ίδια ώρα πειραματίζονται και εμπλουτίζουν τον ήχο τους με
ηλεκτρονικά στοιχεία.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.