Οι Opeth live σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Death metal και 70's ψυχεδέλεια μέσα από progressive rock ύφος

Opeth συγκαταλέγονται στις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες του σκληρού ήχου και διατηρούν στενούς δεσμούς με τη χώρα μας, σαν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Οι Σουηδοί επιστρέφουν την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Principal Club Theater για δύο εμφανίσεις.

Κάπου στο 1990 ο Μichael Akerfeld προσχώρησε στους Opeth και μέχρι σήμερα τροφοδοτεί τους μουσικόφιλους με μια σειρά δίσκων.  Από τις death metal μέρες του “Orchid” & “Morningrise”, η μπάντα ξέφυγε από τα στενά όρια του underground και αναδείχθηκε σε μια μπάντα της metal κοινότητας. Η ευρύτερη αναγνώριση δεν άργησε να έρθει μέσα από την τριλογία των Still Life, Blackwater Park, Deliverance.

{youtube}vSdO2gooWNE{/youtube}
Ακούστε τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος με τίτλο “Pale Communion”

Ο ήχος του ατμοσφαιρικού death metal είχε βρει πλέον τους αντιπροσώπους του με τους Σουηδούς να γνωρίζουν αποθέωση από κοινό και κριτικούς και τον Akerfeld να αντιμετωπίζεται σαν τον Μεσσία του ιδιώματος. Συνθέσεις όπου οι βρυχηθμοί εναλλάσσονταν με κοφτερά riffs, δημιουργώντας μελαγχολικά ηχοτόπια.

Οι επόμενοι δίσκοι των Opeth τους βρήκαν στην εμπροσθοφυλακή του σκληρού ήχου, χαρίζοντας στους οπαδούς τους τραγούδια και περιοδείες ανά τον κόσμο. Στις αρχές του 2010 οι prog αναφορές του Akerfeld καθοδηγούμενες από το 6ο άτυπο μέλος της μπάντας και παραγωγό της, Steven Wilson  ήρθαν στην επιφάνεια, με το Heritage να αποτελεί φόρο τιμής στα 70s και να κάνει υπερήφανους progressive rock προπάτορες του ήχου.

Στα ίδια μουσικά κύματα και ο πρόσφατος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “Pale Communion” με τους Σουηδούς να “βουτούν” στην ψυχεδέλεια των 70΄s και να δημιουργούν ένα άλμπουμ που συμπεριλαμβάνεται σε κάθε ενημερωμένη λίστα με τα καλύτερα του 2014. Περισσότερα επί σκηνής την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Principal Club Theater.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

22 €
- 26 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.