Οι Penny & the Swingin’ Cats στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Ένα απογειωτικό live σε swing, jive και rockabilly ρυθμούς

Το Μουσικοδρόμιο υποδέχεται τους Penny & the Swingin’ Cats για να μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους χρονομηχανή σε παλαιότερες δεκαετίες μέσα από ξέφρενους swing, jive και rockabilly ρυθμούς.

Αντλώντας έμπνευση από την αμερικάνικη χορευτική μουσική του παρελθόντος και έχοντας πλέον στις αποσκευές τους το πρώτο τους mini album «Retro», οι Penny & the Swingin’ Cats υπόσχονται ένα αστραφτερό και απογειωτικό live στο χώρο του αεροδρομίου.

Το μουσικό συγκρότημα Penny & The Swingin’ Cats πρωτοεμφανίστηκε την περίοδο 2009-2010. Αποτελείται από τους: Πέννυ Μπαλτατζή, Γιώργο Ζερβό, Ορέστη Μπενέκα, Δημήτρη Γρηγοριάδη, Βαγγέλη Κατσαρέλη και Στάθη Παρασκευόπουλο. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά Φεστιβάλ (River Party 2011, Swing The City Fest 2011, Fringe Festival 2011 κ.ά), σε μουσικές σκηνές και κλαμπ της Αθήνας (Half Note Jazz Club, Gazarte, Gagarin, Fuzz, Κύτταρο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων κ.ά) και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στο ενεργητικό τους καταγράφονται επίσης αρκετά support acts σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς δισκογραφίας όπως οι Parov Stelar, Marc Almond, Imany, Jive Aces, Royal Crown Revue και οι Puppini Sisters.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Penny & The Swingin’ Cats με τίτλο «Retro» κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2013 και περιλαμβάνει 6 τραγούδια σε στίχους και μουσική της Πέννυ Μπαλτατζή, της leader και τραγουδίστριας του σχήματος. Το τραγούδι τους «Εξωτικό Χαρμάνι» από το συγκεκριμένο δίσκο διακρίθηκε, μεταξύ άλλων, στο διαγωνισμό του αμερικανικού online μουσικού σόου Balcony TV στο οποίο συμμετείχαν συγκροτήματα από 40 χώρες.

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.