Η Ξεχασιάρα Μελίσσα

Η διαδραστική παράσταση για παιδιά της Άννας Γαρεφαλάκη

Η ομάδα 2+2 παρουσιάζει το έργο για παιδιά «Η Ξεχασιάρα Μελίσσα» της Άννας Γαρεφαλάκη – μια παράσταση με ζωντανή πρωτότυπη μουσική, τραγούδι, χορό και διάδραση. Ο μαγικός κόσμος των μελισσών ανοίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών και το πολύτιμο αγαθό που μας προσφέρουν- το μέλι- μπαίνει στο μυαλό και τις καρδιές τους.

Μια Μελισσοκόμος – μέσα στις σκοτούρες της – βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας που χάνει το σμήνος της ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει «Τι είναι παιχνίδι». Μαζί θα συνεχίσουν τον δρόμο για το σπίτι, θα αναζητήσουν τροφή, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και δυσκολίες, μέχρι που η Μέλια τους δείχνει τον προορισμό. Και τότε, η Μελίσσα και ο Γλύκας – με λίγο σπρώξιμο από τον ίδιο τον Αϊνστάιν και τη Μελισσοκόμο – εξάλλου δικό της είναι το όνειρο – θα χρειαστεί να διαλέξουν τον δρόμο της ζωής τους.

Η κοινωνία των μελισσών καθρεφτίζει τη δική μας και ο σύγχρονος άνθρωπος μοιάζει με τη μικρή Μελίσσα, που θέλει δρόμο για να καταλάβει ότι η δύναμη και το νόημα της ύπαρξής της βρίσκεται μόνο μέσα στο σμήνος της. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στη μοναξιά και το αδιέξοδό του και το παιχνίδι η πρώτη επαφή με αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη.

Σήμερα η περιβαλλοντική απειλή και το άγχος της προόδου παραμερίζουν τη χαρά της ζωής. Όμως η ανάγκη για παιχνίδι και τραγούδι τρυπώνει στις καρδιές και πολλές φορές τα καταφέρνει να ανοίξει τον δρόμο στην αγάπη, την απάντηση σε κάθε αδιέξοδο.

Η παράσταση, που έχει παρουσιαστεί από το 2011 σε θέατρα στην Αθήνα (Εliart και Επί Κολωνώ), σε σχολεία και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα («Καρναβάλι της Πάτρας», «Απόκριες στο Ίλιον» για δύο χρονιές, «Η Αθήνα Γιορτάζει», 3ο «Theater Festival ΔΕΘ για παιδιά κι εφήβους») τώρα και στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Τ για 10 παραστάσεις.

Συντελεστές

Κείμενο, σκηνοθεσία, αφήγηση: Άννα Γαρεφαλάκη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ορφανουδάκης
Χορογραφίες: Ελένη Γκιούρα
Σκηνικά/ Κοστούμια: Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος
Ενορχήστρωση/ εκτέλεση (κιθάρα, κρουστά): Θανάσης Γκαμαράζης

Παίζουν: Κυριάκος Βλάχος, Άννα Γαρεφαλάκη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.