Αυτό το καλοκαίρι η σχεδιαστική πλατφόρμα “It’s all, oh so souvenir to me!” και ο πολιτιστικός χώρος T.A.F / The Art Foundation ενώνονται σε ένα πολύπλευρο εγχείρημα που βρίσκει στέγη στην οδό Νορμανού, στο Μοναστηράκι. Η νέα συνεργασία ξεκινά με το Oh!@TAF, το shop που δημιουργήθηκε μέσα στο κτίριο του T.A.F. για να φιλοξενήσει τη συλλογή ελληνικού design του “It’s all, oh so souvenir to me!”.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 21.00 αποκαλύπτεται στο κοινό το shop και γιορτάζεται αυτή τη σύμπραξη με τα εγκαίνια της έκθεσης “Vol. 5″ του “It’s all, oh so souvenir to me!”. Μια έκθεση που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και παρουσιάζει 50 νέες προτάσεις, εμπλουτίζοντας την ήδη υπάρχουσα συλλογή του “It’s all, oh so souvenir to me!” που μετράει 80 και πλέον συνεργασίες και εκατοντάδες αντικείμενα, στην κατηγορία του σουβενίρ.

Στα εγκαίνια του Vol. 5 θα παρουσιαστεί και το αποτέλεσμα του εργαστηρίου West of East που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο τον Απρίλιο του 2016 όπου σχεδιαστές, αρχαιολόγοι και καλλιτέχνες διαμόρφωσαν ομάδα εργασίας και περιηγήθηκαν σε διάφορα μέρη του νησιού, προκειμένου να δημιουργήσουν σειρά αντικειμένων / σουβενίρ με σημείο αναφοράς τη Λέσβο.

Η ιδέα του It’s all, oh so souvenir to me! δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Από τότε διοργανώθηκαν τέσσερις μεγάλες εκθέσεις – Αθήνα (Ιούλιος 2013, Ιούνιος 2014), Νίσυρος (Σεπτέμβριος 2014), Μουσείο Μπενάκη (Μάρτιος 2015) και Θεσσαλονίκη (Ιούνιος 2016) – οι οποίες συγκέντρωσαν τις προτάσεις 80 και πλέον Ελλήνων σχεδιαστών γύρω από τον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό ενός εξαιρετικά αμφιλεγόμενου αντικειμένου, του σουβενίρ. Τι σημαίνει, τι προτείνεται, πώς κατασκευάζεται, πώς μπορεί να διαφέρει από ό,τι προσφέρεται από την τουριστική αγορά;

Αυτό που προέκυψε είναι μια σειρά αντικειμένων με αναφορά στην Ελλάδα που έχουν ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες. Η συλλογή προσεγγίζει εκ νέου το σουβενίρ αντλώντας από διαφορετικά κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά θέματα, ενώ προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα πρότυπα του είδους, συνδυάζοντας τη χρηστικότητα και την καινοτομία, την ευρηματικότητα και το χιούμορ.

Στη σχεδιαστική πλατφόρμα οι δημιουργοί προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα του design. Αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, εικαστικοί, κεραμίστες, graphic designers την εμπλουτίζουν συνεχώς με την προσθήκη νέων αντικειμένων, αλλά και νέων συνεργασιών με άξονα πάντα τη στήριξη και την προώθηση της ελληνικής δημιουργίας και δημιουργικότητας.