Η Juliette Gréco έρχεται στην Ελλάδα

Η επαναστάτρια της γαλλικής μουσικής ξεκινά την αποχεραιτιστήρια περιοδεία της από την Αθήνα

Η Juliette Gréco ξεκινάει την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της με τον τίτλο «Merci» με πρώτο σταθμό την Αθήνα και το θέατρο Παλλάς, την Κυριακή 1η Μαρτίου.

Λάτρεψε το στυλ των μποέμ και την κουλτούρα της μεταπολεμικής εποχής στη Γαλλία και η αισθησιακή φωνή της ταυτίστηκε όχι μόνο με τη μουσική και τα τραγούδια, αλλά και με το κίνημα των υπαρξιστών και αναδείχθηκε το σύμβολο της μεταπολεμικής γαλλικής τέχνης και διανόησης. Η Juliette Gréco ενσαρκώνει την ελευθερία, τον επαναστατικό αισθησιασμό, την απελευθέρωση της γυναίκας και του πνεύματος και το τέλος των ταμπού και των στερεοτύπων. Σύντροφος τουMiles Davis, σύζυγος του Μισέλ Πικολί, αγαπημένη του Σαρτρ, φίλη του Μπόρις Βιάν και του Ζαν Κοκτώ. Ο Σαρτρ είπε κάποτε πως «η Gréco είχε εκατομμύρια ποιήματα στη φωνή της».

Στο Παλλάς θα ερμηνεύσει μερικά από τα τραγούδια της όπως τα: Je jouais sous un banc, Amsterdam, Tard, La javanaise, Couvre-feu. Ο Gerard Jouannest την συνοδεύει στο πιάνο και ο Jean-Louis Matinier στο ακορντεόν.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

18 €
- 80 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.