KinderDocs: “Once Upon a Tree” & “My dearest f#cking phone”

Τα ντοκιμαντέρ απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω

Πόσες ώρες περνάτε στο διαδίκτυο; Τι σημαίνει ψηφιακό αποτύπωμα; Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο δημιουργικά; Πόσες φορές τσακώνεστε για τις ατελείωτες ώρες που περνάει το παιδί σας  στο κινητό και τα Social media; Τι άλλες εναλλακτικές έχει ένα παιδί σήμερα και πώς μπορεί ο γονιός να βάλει όρια;

Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα προκύψουν μετά την προβολή των δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ “Once Upon a Tree” και “My dearest f#cking phone” στο φεστιβάλ KinderDocs την Κυριακή 2 Απριλίου, 12:30 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δημοσιογράφο ειδικό σε θέματα διαδικτύου και την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια. Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+ ενώ η προβολή είναι προγραμματισμένη για το ευρύ κοινό.

Once Upon a Tree, MARLEEN VAN DER WERF, 2013, Ολλανδία, 13’
Στα ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους

Το αγαπημένο δέντρο της εντεκάχρονης Φιλίν είναι μια γιγαντιαία αιωνόβια βελανιδιά στο δάσος. Σκαρφαλώνει πάνω της και αγναντεύει τον κόσμο. Με τον μεγεθυντικό φακό, ανακαλύπτει τον πλούτο της ζωής που φιλοξενεί η βελανιδιά. Στις εξορμήσεις της, η νεαρή φυσιολάτρισσα λατρεύει να παρατηρεί τα δέντρα, αλλά προβληματίζεται για αυτά που βλέπει να κόβονται. Πώς γίνεται μέσα σε μια στιγμή να κόβεται ένα δέντρο που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει, που φιλοξενεί και τρέφει τόσα ζώα και έντομα; Η Φιλίν καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει τη βελανιδιά και το δάσος της.

My dearest f#cking phone, EEF HILGERS, 2014, Ολλανδία 18’
Στα ολλανδικά με ελληνικούς υπότιτλους
Όπως πολλά κορίτσια στην εφηβεία, η Κλάουντια έχει σχέση αγάπης-μίσους με το κινητό. Μαζί της εξερευνούμε τον κόσμο των social media. Πόσο σημαντικά είναι τα Facebook Likes πώς «ορίζουν» την καθημερινότητα της, τις επιλογές και την ζωή της; Πώς θα αντέξει τώρα που θα πάει διακοπές με τους γονείς της και δεν θα έχει πρόσβαση; Ο χρόνος χωρίς Wi-Fi θα αποδειχθεί τεράστια ευκαιρία για τη Κλάουντια.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.