Κοντσέρτο πιάνου για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος»

Η Αθηνά Αδαμοπούλου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για καλό σκοπό

Το Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» διοργανώνει Κοντσέρτο πιάνου με συνοδεία βιολιού, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του, την Πέμπτη 14 Μαΐου, στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η μοναδική πιανίστα και συνθέτης, Αθηνά Αδαμοπούλου από τη Νέα Υόρκη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για καλό σκοπό. Η Αθηνά με μουσικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Harvard και μεταπτυχιακό τίτλο στη σύνθεση από το Juilliard School της Νέας Υόρκης, έχει βραβευθεί 4 φορές με το βραβείο Morton Gould Award, καθώς και το National Foundation of the Arts Award, στην Αμερική.

Τη συνοδεύει στο πιάνο ο σολίστ βιολιού Γιώργος Δεμερτζής, ιδρυτής του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, ενός μουσικού σχήματος που στα 20 χρόνια πορείας του συνδέθηκε με την καταγραφή και διάδοση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Ως σολίστ, αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, ο Γιώργος Δεμερτζής έχει παρουσία στην παγκόσμια δισκογραφία, προβάλλοντας το έργο του Σκαλκώτα του Θεοδωράκη, του Σισιλιάνου, του Ρεσπίγκι και του Καρλ Νήλσεν, μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της βραδιάς:

– Σονάτα αρ. 5 σε φα μείζονα, έργο 24 («Σονάτα της Άνοιξης») του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

– Chaconne Variations για βιολί και πιάνο (2015) της Αθηνάς  Αδαμοπούλου Στην Ελένη

– Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 108 του Γιοχάννες Μπραμς

Τα έσοδα από τα εισιτήρια της εκδήλωσης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος», που προσφέρει πρωτοποριακά προγράμματα κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης αγκαλιάζοντας περισσότερα από 450 παιδιά και νέους, ηλικίας 2,5 έως 30 ετών, ετησίως.

Στα 50 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του, το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος», με τη βοήθεια της εξειδικευμένης επιστημονικής του ομάδας, προσφέρει υπηρεσίες ειδικής αγωγής, εκπαίδευσης και ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην αγορά εργασίας, σε άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες. Ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων που προσφέρει, 184 άτομα με νοητική υστέρηση έχουν  προσληφθεί από εταιρείες και φορείς, τα τελευταία χρόνια.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 50 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.