Kyklos Ensemble: Μεταμορφώσεις

Ένα διαχρονικό ταξίδι στο ηχοχρωματικό φάσμα

Το Kyklos Ensemble επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 Μαΐου, επιλέγοντας για πρώτη φορά μια φασματική διαδρομή στη διαχρονικότητα της μουσικής δημιουργίας.

Κορυφαία έργα των Bach, Britten, Berg, Stravinsky, Ξενάκη, Κουμεντάκη εμφανίζονται στο σήμερα, άλλοτε μέσα από τη διαδικασία της μεταγραφής, της διασκευής ή της ανασύνθεσης· άλλοτε μέσα από την αναδιατύπωση συγκεκριμένων παραδοσιακών μουσικών θεμάτων κι άλλοτε εμπνευσμένα από έννοιες προερχόμενες από την αρχαία φιλοσοφία και ποίηση. Άλλωστε η ιδέα των μεταμορφώσεων διατρέχει όλη την ιστορία της μουσικής ως ανάγκη.

Τα μέλη του Kyklos Ensemble είτε σε σολιστικό ρόλο είτε πειθαρχώντας στον κοινό σκοπό επικαιροποιούν τις βαθιές αξίες της μουσικής από το παρελθόν μέχρι σήμερα σε ένα υπέροχο ταξίδι στο ηχοχρωματικό φάσμα. Ύστερα από την συναυλία του τον Μάρτιο, όπου παρέδωσε τη δικιά του εκδοχή στο έργο του Μεγάλου Κάντορα J.S Bach, το Kyklos Ensemble, επανέρχεται με μια διαφορετική συναυλία.

Λίγα λόγια για το Kyklos Ensemble
Το Kyklos Ensemble είναι ένα σύνολο μουσικής δωματίου που διευρύνει τους ορίζοντες του μουσικού τοπίου. Απαρτίζεται από σολίστ που παίρνοντας τη μουσική με γνώση στα χέρια τους έχουν αποδείξει -μέσα από την καλλιτεχνική τους έκφραση- πως η δύναμη της ομάδας είναι ισχυρότερη του ατόμου. Από το 2013 μέχρι σήμερα, με έδρα το Ωδείο Αθηνών, παρουσιάζοντας προγράμματα που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα –από τον Μεγάλο Κάντορα J.S Bach, μέχρι τον ιδρυτή του nuevo tango Astor Piazzolla-, οι καινοτόμες ερμηνείες του έχουν δημιουργήσει πιστό κοινό κι έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές από τον τύπο. Οι μουσικές του επιτυχίες, όπως η παράσταση “Winterreise” που θεωρήθηκε η κορυφαία του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014, η συνεργασία του με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η συνέργεια του με τις υπόλοιπες τέχνες, η κοινωνική του δραστηριοποίηση, καθώς και το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα έχουν αποτελέσει μια ανάσα αισιοδοξίας με διεθνές αντίκτυπο. Το διαρκές αποτύπωμα της πορείας του στα πολιτιστικά δρώμενα έχει οδηγήσει τους σημαντικότερους φορείς (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Athens Biennale) να το προσκαλούν επί σκηνής, αλλά και το ίδιο το σύνολο σε μια εξωστρεφή μουσική ύπαρξη που δεν γνωρίζει σύνορα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.