Lola Arias: ​Minefield

Μία παράσταση γύρω από τα σημάδια που αφήνει ένας πόλεμος στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Το Minefield είναι μια παράσταση που φέρνει επί σκηνής Αργεντίνους και Βρετανούς βετεράνους από τον πόλεμο των νησιών Φώκλαντ για να δει τι έχει απομείνει στη μνήμη τους 34 χρόνια μετά και παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Σε ένα σκηνικό το οποίο λειτουργεί σαν χρονομηχανή, αυτοί που πολέμησαν μεταφέρονται στο παρελθόν για να ανασύρουν τις μνήμες τους και τον αντίκτυπό που είχε ο πόλεμος στις ζωές τους.

Ο Lou Armour ήταν πρώτο θέμα σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες όταν οι Αργεντίνοι τον πήραν αιχμάλωτο στις 2 του Απρίλη και τώρα είναι δάσκαλος για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο Ruben Otero επιβίωσε από την καταβύθιση του πλοίου ARA General Belgrano και τώρα έχει μπάντα που κάνει tributes στους Beatles. O David Jackson περνούσε τον χρόνο του ακούγοντας πολεμικές ανταποκρίσεις και αποκωδικοποιώντας ραδιοφωνικά σήματα και τώρα ακούει μαρτυρίες άλλων βετεράνων κάνοντας την πρακτική του στην ψυχολογία. Ο Sukrim Rai υπήρξε Ghurka (στρατιώτης από το Νεπάλ) που ήξερε να χειρίζεται καλά το μαχαίρι και τώρα δουλεύει ως σεκιούριτι. Ο Gabriel Sagastume ήταν και αυτός στρατιώτης που ποτέ δεν θέλησε να πυροβολήσει και τώρα εργάζεται ως ποινικός δικηγόρος. Και τέλος, ο Marcelo Vallejo ήταν σκοπευτής και τώρα πρωταθλητής του τρίαθλου.

Το μόνο κοινό μεταξύ τους είναι ότι είναι όλοι βετεράνοι. Αλλά τί ακριβώς σημαίνει βετεράνος; Πρόκεται για κάποιον που επιβίωσε, για κάποιον ήρωα ή κάποιο απλά κάποιο τρελό; Η παράσταση εξετάζει διαφορετικές πτυχές του πολέμου φέρνοντας κοντά παλιούς εχθρούς που καλούνται να αφηγηθούν την ίδια ιστορία.

Το Minefield εστιάζει στα σημάδια που αφήνει ένας πόλεμος, τη σχέση μεταξύ εμπειρίας και μυθοπλασίας, αλλά και τους διάφορους τρόπους που αναπαρίσταται η μνήμη. Μπορεί η τέχνη να γίνει το μέσο για την αναβίωση του παρελθόντος; Να επαναφέρει στο προσκήνιο ό,τι θεωρούμε χαμένο στα βάθη του μυαλού; Η αργεντινή σκηνοθέτης, Λόλα Αρίας ερευνά τη σχέση μεταξύ εμπειρίας και αφήγησης, συνδυάζοντας το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις visual arts για περισσότερο από μια δεκαετία.

Συντελεστές

Kείμενο-Σκηνοθεσία: Lola Arias
Με τους: Lou Armour, David Jackson, Gabriel Sagastume, Ruben Otero, Sukrim Rai, Marcelo Vallejo
Έρευνα & Παραγωγή: Sofia Medici, Luz Algranti
Σκηνικά: Mariana Tirantte
Μουσική: Ulises Conti
Φωτισμός: David Seldes
Βίντεο: Martin Borini
Ήχος: Roberto Pellegrino
Κοστούμια: Andrea Piffer
Βοηθός κοστουμιών: Federico Castellón Arrieta
Βοηθός: Erika Teichert
Βοηθός τεχνικής υποστήριξης: Imanol López
Βοηθός παραγωγής: Lucila Piffer

Μετάφραση στα ελληνικά: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.