Lower Cut live

Μια συναυλία με alternative pop ήχους

Οι Lower Cut, μετά την κυκλοφορία του “Off my Head” ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή του Death Disco. Ακυκλοφόρητο ακόμα υλικό, μαζί με τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό, δένονται σε μια περιπλάνηση σε “σκοτεινούς” δρόμους και γεμάτες συνθέσεις. Τη βραδιά ανοίγει ο Πάνος Γούνας, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, προτείνοντας διαφορετικές εκτελέσεις σε alternative pop ήχους.

Οι Lower Cut δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2009. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να δουλεύουν σε δικό τους υλικό το οποίο κινείται στον ευρύτερο χώρο του βρετανικού shoe gaze των 90’s και του post-punk κινήματος. Η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί σαν ένα μίγμα αιθέριων φωνητικών και ηλεκτρονικών ήχων, μαζί με δυνατές κιθάρες και rhythmsection, συνδυάζοντας ποπ μελωδίες με σκληρά ξεσπάσματα. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 2 EP, το “LowerCut” τον Φεβρουάριο του 2011, και το “3.3”, τον Απρίλιο του 2012, καθώς και ένα LP το “Offmyhead” σε παραγωγή ΑλεξΜπόλπαση, που κυκλοφόρησε από την Puzzle musik τον Οκτώβριο του 2014.

{youtube}1ywOJoio-uM{/youtube}
Ακούστε το τραγούδι “Colour Cube”

Η μουσική των Lower Cut έχει επενδύσει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Καραΐσκου «Ιστορίες από το Λιβαδερό» (καλύτερο ντοκιμαντέρ, Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου 2013). Οι Lower Cut έχουν εμφανιστεί στα περισσότερα live stages της Αθήνας, ενώ έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και καλλιτεχνικά concepts μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, το 2festιval 2010 (Χανιά), το Sleep Project στο 6 DOGS και σε διάφορες δραστηριότητες της φωτογραφικής ομάδας «Διάφραγμα 26».

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.