Ο Ιταλός πιανίστας Ludovico Einaudi στο Ηρώδειο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Ο Ιταλός πιανίστας Ludovico Einaudi εμφανίζεται την Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2014 όταν ο πιανίστας Ludovico Einaudi ήρθε σε επαφή με το Αθηναϊκό κοινό, στην sold out συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ο Ludovico Einaudi, συνομίλησε με το κοινό του με ανθρώπινο τρόπο, χρησιμοποιώντας την μουσική και ‘ενορχηστρώνοντας’ τα συναισθήματα του. Με την συνοδεία μίας σημαντικής ορχήστρας εγχόρδων, κρουστών, κιθάρας, μπάσου και ηλεκτρονικών στοιχείων, ο Ludovico Einaudi δημιούργησε μία συναισθηματική και περιπετειώδη διαδρομή στο χρόνο. Μία μουσική πανδαισία που αναμείγνυε στοιχεία ρομαντισμού, μπαρόκ, Ιταλικής folk και μινιμαλισμού.

Ο Ludovico Einaudi στο ελculture.gr

Φέτος, τρία χρόνια μετά, και με νέο άλμπουμ, το Elements, ο Ludovico Einaudi επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για μία ακόμα μυσταγωγική μουσική εμπειρία. Ο διάσημος πιανίστας έχει κυκλοφορήσει μία σειρά από  άλμπουμ που ανέβηκαν σε περίοπτες θέσεις στα chart και σημείωσαν πωλήσεις υψηλότερες από ένα εκατομμύριο, ‘ξεπουλάει’ τα εισιτήρια των πιο εκλεκτών αιθουσών συναυλιών σε όλο τον κόσμο, συνέθεσε μία σειρά από βραβευμένα κινηματογραφικά scores και βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων του ακροατηρίου καθιστώντας τον ένα φαινόμενο του διαδικτύου.

Με μία μουσική αλχημεία που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία κλασικής μουσικής, rock, electronica και world music, έχει αποδώσει παραδοσιακές ιδέες του είδους και παρωχημένες διαιρέσεις του κοινού και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες. Το νέο του άλμπουμ, το Elements, είναι το άλμπουμ μοντέρνας κλασικής μουσικής που έχει φτάσει ψηλότερα στα charts τα τελευταία 20 χρόνια.

Στις 20 Ιουνίου 2016 ο Ludovico Einaudi, ερμήνευσε μία από τις συνθέσεις του, ‘Elegy for the Arctic’, σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Αρκτικό Ωκεανό, με φόντο το παγόβουνο Wahlenbergbreen (στο Svalbard της Νορβηγίας). Μέσα από τη μουσική του ο Einaudi πρόσθεσε τη φωνή του με εκείνες των οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο απαιτώντας την προστασία της Αρκτικής. H Greenpeace καλωσόρισε τον Ludovico σε αυτή την απαιτητική ερμηνεία του περιτριγυρισμένος από τους πάγους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 65 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ LUDOVICO EINAUDI ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΥΧΗ? 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.