Maybeshewill «The final greek show»

Η βρετανική μπάντα για μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα

Οι Maybeshewill, η βρετανική instrumental μπάντα που έδωσε νέα πνοή στο ιδίωμα του post-rock, επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στο Fuzz Live Music Club.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η τελευταία περιοδεία που θα κάνει το συγκρότημα. Από το ξεκίνημά τους, το 2005, παρέμειναν όσο το δυνατόν περισσότερο πιστοί στις απόψεις τους σχετικά με τη μουσική βιομηχανία και τον τρόπο που θέλησαν να λειτουργήσουν μέσα σε αυτή, κάνοντας σχεδόν τα πάντα μόνοι τους. Τη δεδομένη στιγμή, αποφάσισαν να θέσουν ένα τέλος στην δεκαετή κοινή τους πορεία, ξεκινώντας μία αποχαιρετιστήρια περιοδεία που, μάλλον αναπόφευκτα, θα περάσει κι από τα μέρη μας πριν τερματιστεί στο Koko του Λονδίνου (στις 15 Απριλίου του 2016), σε μία βραδιά που ήδη βρίσκεται κοντά στο sold out!

Μη χάσετε τη τελευταία ευκαιρία να δείτε το συγκρότημα που καθιέρωσε μεγάλο μέρος του post-rock ήχου όπως το γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, στη πρώτη τους συναυλία για το 2016, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club.

Εκρηκτικές κιθαριστικές εξάρσεις, μαγευτικά ιντερλούδια και συναρπαστικές ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, σε έναν ήχο που προσπερνά με ευκολία τις μανιέρες, προσφέροντας μια πολυπόθητη πνοή δημιουργικής φρεσκάδας στην μοντέρνα ορχηστρική ροκ σκηνή.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι we.own.the.sky από την Αθήνα. Σχηματίστηκαν το 2010, πατώντας πάνω στα βήματα των «μεγάλων» του post-rock ήχου, αλλά δεν άργησαν να σχηματίσουν τη δική τους μοναδική ταυτότητα. Αναμειγνύουν ετερόκλητα στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη, συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα, από ambient ηχοτόπια ως και ογκώδεις κιθαριστικές μάζες, συντελώντας τελικά στην δημιουργία όμορφων ορχηστρικών κομματιών που έχουν ως βάση τους τη μελωδία.

Το «The Glass / Nails» EP τους κυκλοφόρησε το 2013 σε ανεξάρτητη παραγωγή των ιδίων, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση στους παγκόσμιους underground κύκλους, γεγονός που τους βοήθησε να ανέβουν στη σκηνή στο πλευρό ορισμένων από τα μεγαλύτερα post-rock ονόματα παγκοσμίως, όπως οι Caspian, Long Distance Calling και Tides from Nebula.

Το «Earths Collide» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική απόπειρα της μπάντας. Ηχογραφημένο εξ’ ολοκλήρου στα Unreal Studioz, με το mastering να έχει λάβει χώρα στα Fascination Street της Σουηδίας από τον θρυλικό παραγωγό / μηχανικό ήχου Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Leprous κλπ), το επερχόμενο full length album των we.own.the.sky τους βρίσκει να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τη μουσική τους παλέτα, συμπεριλαμβάνοντας από γρήγορο drumming (σίγουρα περισσότερο απ’ όσο μας είχαν μέχρι στιγμής συνηθίσει), μέχρι ακουστικές κιθάρες και ηλεκτρονικά στοιχεία, πραγματοποιώντας έτσι το επόμενο βήμα καλλιτεχνικά και αποδεικνύοντας πως είναι μία μπάντα που διαρκώς επιδιώκει την εξέλιξη, αγνοώντας τις φόρμες και τα στενά όρια των μουσικών ειδών.

Σημείωμα της μπάντας

Όταν ξεκινήσαμε αυτή τη μπάντα, πάνω από μία δεκαετία πριν, αποτελούσε απλά ένα ‘bedroom project’ με το οποίο ποτέ δεν πιστεύαμε πραγματικά πως θα βρεθούμε να παίζουμε live. Κάθε μικρό πράγμα που καταφέραμε έκτοτε αποτέλεσε έκπληξη και ταυτόχρονα ένα απίστευτο δώρο για εμάς. Οι πέντε μας έχουμε περάσει τα τελευταία λίγα χρόνια περιοδεύοντας στον κόσμο, βλέποντας μερικά απίστευτα μέρη και γνωρίζοντας ορισμένους από τους καλύτερους ανθρώπους που θα μπορούσαμε, τόσο πάνω στη σκηνή όσο και εκτός αυτής. Το να μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα ήταν σα να ζούμε ένα τρελό όνειρο στο μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μας, αλλά αναπόφευκτα θα πρέπει να γυρίσουμε στην πραγματικότητα. Οπότε υποθέτουμε πως αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα.

Σκεφτήκαμε να το αποκαλέσουμε ως ‘διάλειμμα’ ή απλά να πούμε πως όλα τελειώνουν εδώ, αλλά αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς δεν μπορούμε να πούμε πως πατάμε γερά σε οποιοδήποτε από τα δύο στρατόπεδα. Υπάρχουν πολλοί προσωπικοί λόγοι που αυτό πρέπει να συμβεί για κάποιους από εμάς. Άλλοι σίγουρα προτιμούσαμε να συνεχίσουμε, αλλά η φύση μίας μπάντας σημαίνει πως πρέπει να βρίσκεις μία λύση που να ταιριάζει στις επιθυμίες όλων κι αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα. Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε πως αυτά θα είναι τα τελευταία μας shows και το αφήνουμε εδώ.

Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε πως αξίζει να πούμε πως δύσκολα θα βρούμε πιο στενές φιλίες από αυτές που αναπτύξαμε μέσα στους Maybeshewill. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Επίσης, είναι εξίσου απίθανο να φανταστούμε πως οποιοσδήποτε από εμάς θα σταματήσει να φτιάχνει μουσική και σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερα από μερικούς από εμάς ή από όλους. Δεν προβλέπεται άλλος ένας δίσκος των Maybeshewill στο μέλλον μας αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζουμε πως θα ξανακάνουμε μουσική μαζί σε κάποιο σημείο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ.

Οπότε, βρισκόμαστε στη διαδικασία κλεισίματος των shows που θα περιλαμβάνονται στην τελευταία περιοδεία που θα κάνουμε ποτέ. Αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι πως θα παίξουμε το τελευταίο από αυτά στο Koko, στο Λονδίνο, την Παρασκευή 15 Απριλίου. Σας παρακαλούμε να έρθετε να γιορτάσουμε αυτα τα δέκα χρόνια της μπάντας και να μας βοηθήσετε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο της ζωής μας με το μεγαλύτερο high που μπορούμε να φανταστούμε.

Και για το τέλος, θέλουμε να απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τον Peter Devine, τον ηχολήπτη μας που υπέφερε μαζί μας όλον αυτό τον καιρό, τον Tim στην Field Records, τον Freddy, την Jessica και τον Thomas στη Superball, τον Simon στην I Like Press και τον Haydn στην NMC Live, που αποτέλεσαν τον μικρόκοσμό μας κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν αμέτρητοι θαυμάσιοι άνθρωποι που συνεισέφεραν σε αυτή την μπάντα με κάποιον τρόπο, μεγάλο ή μικρό, και όλοι σας πρέπει να ξέρετε πως εκτιμούμε τα όσα κάνατε για εμάς. Προς όλες τις μπάντες που περιοδεύσαμε μαζί, τους φίλους που κάναμε για πάντα σε ολόκληρο τον κόσμο – σας ευχαριστούμε. Αν ήρθατε σε ένα show, αγοράσατε έναν δίσκο ή ένα t-shirt, ακόμα κι αν κατεβάσατε ένα album ή το μοιραστήκατε με έναν φίλο – σας ευχαριστούμε. Αν ποτέ δεν φτάσαμε στην πόλη σας, ούτε καν στη χώρα σας – ζητούμε συγγνώμη. Προσπαθήσαμε ειλικρινά.

Σας ευχαριστούμε όλους, πάρα πολύ.
Maybeshewill”

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ