Έκθεση φωτογραφίας της Figen Ciftci από την Τουρκία

«Once Upon a Time/ Μια φορά και έναν Καιρό», είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της καλλιτέχνιδας Figen Ciftci από την Τουρκία, που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης από 7 Νοεμβρίου 2015 έως και 10 Ιανουαρίου 2016.

Στην έκθεση αποτυπώνονται με έναν υπερρεαλιστικό τρόπο μέσω ψηφιακών κολάζ σε χαρτί και ακρυλικό, μορφές της Ανατολής και της αρχαίας Ελληνικής κληρονομιάς, στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής του Αιγαίου που μοιράζονται οι δύο χώρες.

Πρόκειται για την πέμπτη ατομική έκθεση της Figen Ciftci, της οποίας ο φωτογραφικός φακός, σύμφωνα με την Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ- Βελένη, «συλλαμβάνει τις διαχρονικές στιγμές των αρχαιολογικών καταλοίπων στην Ελλάδα και την Τουρκία… Την αποτύπωση αυτής της αρχαιότητας επιλέγει, στη συνέχεια, να τη συμφύρει με σκηνές της λαϊκής παράδοσης, της καθημερινότητας, της σύγχρονης ζωής. Ο συνδυασμός των δύο αυτών θεματικών επιπέδων συχνά εκπλήσσει, κάποτε δημιουργεί εντάσεις, και άλλοτε μας γαληνεύει, καθώς φανερώνει με έναν απλό και συνάμα οικείο τρόπο το αέναο, το διαχρονικό, το παντοτινό της ανθρώπινης ύπαρξης.»

Και σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης Σάνια Παπά, «Οι φωτογραφίες της μπορούν να χαρακτηριστούν ως βοηθήματα μνήμης, εφόσον καταγράφουν το υπέρμετρο μιας παγκόσμιας διαπολιτισμικής γεωγραφίας, περικλείοντας και διαφυλάσσοντας όλες τις πιθανές, πραγματικές ή φανταστικές, επιθυμητές διαδρομές.»

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 6 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.