Mike Stern & Yorgos Fakanas Group Live

Δύο συναυλίες με jazz διάθεση

Ενας ακόμα καλεσμένος στη μεγάλη αλυσίδα των συνεργασιών με τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου και το group του Γιώργου Φακανά.

Ο Mike Stern, ο βραβευμένος με Grammy κιθαρίστας των Blood Sweat and Tears, Steps Ahead, Miles Davis κλπ, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μαζί με το “Yiorgos Fakanas Group”, κομμάτια της προσωπικής του δισκογραφίας, αλλά και κομμάτια από το νέο cd “Acrobat” του Γιώργου Φακανά στο οποίο συμμετέχει.

Ο Mike Stern, με μία 30ετή καριέρα, με μία τεράστια δισκογραφία και με 4 βραβεία Grammy, έχει καθιερωθεί σαν έναν από τους κορυφαίους jazz και jazz-fusion κιθαρίστες και συνθέτες της γενιάς του.

Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 22 χρονών, με το θρυλικό group των Blood Sweat & Tears και στη συνέχεια με τον Billy Cobham. Στη συνέχεια συνεργάζεται με τον θρυλικό Miles Davis. Με το group του Miles, παίζει και ηχογραφεί με: Marcus Miller, Al Foster, Bill Evans, Mino Cinelu.

Το 1985 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Neesh” και κατόπιν το “Upside Downside” με τους Jaco Pastorius, David Sanborn, Mark Egan, Dave Weckl, Mitch Forman και Steve Jordan. Γίνεται μέλος του κουιντέτου του Michael Brecker ενώ αργότερα παίζει στο θρυλικό group των Steps Ahead, με τον Mike Manieri, Michael Brecker, Darryl Jones και Steve Smith.

Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει μία πλειάδα από cds στα οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι μουσικοί του κόσμου, πολλά από τα οποία έχουν διεκδικήσει και έχουν βραβευτεί με Grammy (“Time in Place”, “Jigsav” “Odds and Evens”, “Standards and other songs” ,”Is what it is”, “Between the Lines”, “Voices”, “Who let the cats out”, Big Neighborhood, All over the place και Eclectic).

Με τον Γιώργο Φακανά συνεργάστηκε για πρώτη φορά παίζοντας live το 2003, ενώ η  συνεργασία τους συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του Stern στο cd Domino που κυκλοφόρησε το 2005. Η μουσική του cd παρουσιάζεται ζωντανά με το Mike Stern και το Bob Franceschini στο «Φεστιβάλ Δημήτρεια»  στη Θεσσαλονίκη.

Το cd “Acrobat”  είναι η πιο πρόσφατη συνεργασία του Mike Stern με το Γιώργο Φακανά. Μέρος αυτού του cd καθώς και κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του Stern, θα παρακολουθήσουμε σε δύο εκπληκτικές συναυλίες στο Αθηνά Live.

Συντελεστές

Mike Stern: guitar
Τάκης Πατερέλης: saxophone
Sam Marlieri: saxophone
Μάρκος Χαιδεμένος: piano
Γιώργος Φακανάς: bass
Μένιος Πασιαλής: drums

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 45 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.