Million Holler + The Mongrelettes

Μία συναυλία σε garage & punk ύφος

Οι “Million Hollers” είναι ένα post-blues trio (Lab Reany-vox-guitars, Nick Negue-drums, Johnny-guitars) που σχηματίστηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη. Κοινός τόπος των τριών μελών η μαύρη μουσική και λατρεία για το vintage.
Hollers ονομάζονταν οι σκοποί που τραγουδούσαν οι σκλάβοι Αφροαμερικανοί στις βαμβακοφυτείες και στους αγρούς της Νότιας Αμερικής. Η σημερινή έννοια της λέξης «holler» είναι “κραυγή”. Τα τραγούδια των Million Hollers είναι και αυτά σαν κραυγές. Ωδή στο ανεκπλήρωτο, θυμωμένες πεντατονικές και slide κιθάρες που κλαίνε οι σταθερές στην μουσική τους.
Μέχρι στιγμής μετρούν δύο κυκλοφορίες υπό τη σκέπη της κοπερατίβας «Hands In Sand» (This Is Nowhere, De Sades, Alien Mustangs), το ομώνυμο 7ιντσο (2013) και το πρόσφατο 10ιντσο «Once Upon A Whiskey». Έχουν μοιραστεί την σκηνή με μπάντες όπως οι Dead Meadow, οι Radio Moscow και οι Blues Pills.
Οι “The Mongrelettes” δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από 4 κορίτσια και 1 αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική pop, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του ‘60, αλλά και από άλλες δυνατές πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική pop σκηνή της ίδιας δεκαετίας, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage/psyche ήχου ως σήμερα.
Οι Mongrelettes έχουν κάνει ως τώρα αρκετές εμφανίσεις παρέα με ονόματα όπως οι garage/psych μέντορες “The Magnificent Brotherhood” από το Βερολίνο, οι Αυστραλοί power-poppers “The Stems”, οι εκρηκτικοί Ιταλοί “Movie Star Junkies”, μερικές από τις καλύτερες νορβηγικές μπάντες του είδους όπως οι “The Launderettes”, “Death By Unga Bunga”, “The Mobsmen”, “Burt Rocket Surf” και “Torqueflite” (Garage & Surf Weekender).
Οι “The Mongrelettes” συμμετέχουν στο αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής εταιρείας «Pepper», για τα 20 χρόνια της ελληνικής garage σκηνής. Το φθινόπωρο του 2011  κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7” βινύλιο, από την Fuzz Overdose records.
Line up:
Marika Yé Yé (Μαρίκα Γιαννιού)-Lead Vocals, theremin, harmonica, acoustic guitar
Mariloo (Μαριλένα Γεωργιάδου)-Fuzz Guitar, b.vocals
Calamity (Πέννυ Λιβανού)-Bass
Titto Mongrel (Χρήστος Τριάντης)-Farfisa Organ
Silver Bruise (Μαριλένα Πετρίδου)-Drums, percussion, b.vocals

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.