Μίλτος Πασχαλίδης – «Ό,τι αγαπάς δεν τελειώνει»

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων προσωπικής δισκογραφίας

Για μαθηματικός ξεκίνησε αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική για τα καλά και έτσι φέτος ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει αισίως 20 συνεχή χρόνια προσωπικής δισκογραφίας. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να γιορταστεί με τον πιο αυτονόητο για έναν μουσικό τρόπο: μια μεγάλη συναυλία με καλεσμένους φίλους και συνοδοιπόρους.

Στις 5 και 7 Ιουνίου, το θέατρο Βράχων μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο μπαλκόνι, για να χωρέσει φίλους εγκάρδιους κι αγαπημένους. Όσους συμπορεύτηκαν και τραγούδησαν μαζί κάποιες νότες και λόγια από τα τραγούδια αυτής της εισκοσαετίας.

Αυτό που φέρνει μαζί της η πρώτη εικοσαετία είναι μια σειρά από σπουδαίες μπαλάντες -κάποιες πιο ηλεκτρισμένες- μερικά δυνατά λαϊκά που εξέφρασαν το μη προφανές και τίτλοι που αποτέλεσαν την μουσική υπόκρουση μιας μεθυσμένης πορείας: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος, Κακές συνήθειες, Παραμύθι με Λυπημένο τέλος, Στα είπα όλα, Τα μπλουζ της άγριας νιότης, Ηράκλειο – Καλαμάτα, Απουσία, Σου τηλεφωνώ, Βυθισμένες άγκυρες.

Καλεσμένοι στη γιορτή ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας, η Γιώτα Νέγκα, ο Νότης Μαυρουδής και η Μιρέλα Πάχου.

Όσο ηχηρές οι παρουσίες άλλο τόσο και οι απουσίες των φίλων: Δημήτρης Μητροπάνος, Αλκης Αλκαίος, Μάνος Ξυδούς, Μάριος Τόκας. Θα είναι κι αυτοί παρόντες μέσα απ τα τραγούδια τους.

Αν η «μόνη μας πατρίδα είναι ο χρόνος» στις 5 και 7 Ιουνίου είναι η επιστροφή σ’αυτή την πατρίδα και μια βολτα στις πιο όμορφες γωνιές της, στα πιο συγκινητικά παράθυρα της.  «Τα χρόνια, από μόνα τους, ίσως και να μην έχουν σημασία. Σημασία έχει με ποιους τα μοιράζεσαι».

{youtube}MfNhktvvi20{/youtube}

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι μουσικοι:
Μιρέλα Πάχου – Πιάνο, ακορντεόν
Θύμιος Παπαδόπουλος – Πνευστά
Δημήτρης Σινογιάννης – Κιθάρες
Πάρις Περυσινάκης – Λύρα
Δημήτρης Μουτάφης – Μπάσο
Ηλίας Δουμάνης – Τύμπανα
Γιάννης Νικολετόπουλος – Κρουστά

Ηχοληψία: Νίκος Λαγός, Πασχάλης Κολέντσης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Παραγωγή: STRAYMUSIC

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.