Η Misia έρχεται στην Ελλάδα

Η αναρχική των fados σε μία βραδιά γεμάτη ποίηση, θεατρικότητα και ρομαντισμό

Η Misia παρουσιάζει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, παραδοσιακές fado μελωδίες με στίχους από ποιήματα ποιητών όπως οι: José Saramago, Lobo Antunes, Fernando Pessoa, στο Gazarte. Η σύγχρονη ιέρεια των fados, έρχεται για να παρασύρει με την φωνή και την ερμηνεία της σε μουσικά ταξίδια με αφετηρία την Πορτογαλία και προορισμό κάθε γειτονιά του κόσμου. Μία βραδιά γεμάτη ποιητική μελαγχολία και θεατρικότητα που περνάει μέσα από τους δρόμους της αγάπης, του αποχαιρετισμού, της απώλειας.

Η ερμηνεύτρια που έχει βάλει την προσωπική της σφραγίδα στην ιστορία των παραδοσιακών τραγουδιών της χώρας της, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί μία σύγχρονη πρέσβειρα του fado, την κατά πολλούς διάδοχο της Αmalia Rodrigues. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί την αποκαλούν «the anarchist of Fado», αφού η Misia έδωσε το δικό της στίγμα στο Fado ανοίγοντας νέους δρόμους στη μουσική.  Ο πρωτοποριακός fado ήχος που δημιούργησε διέδωσε τη φήμη της σε όλη την Ευρώπη μέχρι και την Ιαπωνία κάνοντας λόγο για μία καλλιτέχνιδα με καινοτόμες ιδέες, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο «Amalia Rodriges» στην κατηγορία «International Revelation».

Φάδο, στα πορτογαλικά σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο και πρόκειται για ένα είδος μουσικής που εντοπίζεται τη δεκαετία του 1820 στην Πορτογαλία, σίγουρα όμως είχε παλαιότερες ρίζες. Η μουσική έχει σχέση με την πορτογαλική λέξη saudade, μια από τις δυσκολότερες λέξεις προς μετάφραση: είναι ένα είδος προσμονής, αλλά κι ένα μείγμα νοσταλγίας, λύπης, πόνου, ευτυχίας και αγάπης.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- 53 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.