«Mon Petit Chou #CraigGreen» στην Atopos cvc

Έκθεση αποτελούμενη από signature pieces και γλυπτά του designer

H Atopos cvc παρουσιάζει μια έκθεση αφιερωμένη στον Craig Green, το πρώτο Mon Petit Chou του οργανισμού. Μέσω μιας εγκατάστασης κουστουμιών και γλυπτών του Green για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας ‘15, η Atopos cvc ξεδιπλώνει με μοναδικό τρόπο το πρωτοποριακό όραμα του καταξιωμένου Βρετανού σχεδιαστή. Οι δημιουργίες αυτές ανήκουν στην συλλογή της Atopos cvc και εκτίθενται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Στις 22 Μαΐου η Atopos cvc θα φιλοξενήσει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Craig Green, μέσω μιας έκθεσης αποτελούμενης από signature pieces και γλυπτά του designer η οποία θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουλίου.

Μon Petit Chou Project
Ο όρος Μon Petit Chou είναι μια συνήθη προσφώνηση στα Γαλλικά, η οποία καταδεικνύει τρυφερότητα και φιλική διάθεση. Αποτελεί, παράλληλα, τον τίτλο της πρωτότυπης πρωτοβουλίας της Atopos cvc που αποσκοπεί στην παρατήρηση και στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών από την αρχή της καριέρας τους με συνεργατικό τρόπο. Οι καλλιτέχνες – «Mon Petit Choux» της Atopos cvc προωθούνται και υποστηρίζονται ενώ έργα τους εντάσσονται στη συλλογή του οργανισμού και παρουσιάζονται σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Το project Mon Petit Chou ξεκίνησε με το σχεδιαστή Craig Green το 2010. O καλλιτεχνικός διευθυντής της Atopos cvc, Βασίλης Ζηδιανάκης, συνάντησε για πρώτη φορά τη δουλειά του τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, όταν παρακολούθησε το show αποφοίτησης του Green στο Central Saint Martins. Από τότε και μέσα από διάφορες συνεργασίες η Atopos cvc έχει υπάρξει χορηγός του Green σε όλες τις παρουσιάσεις συλλογών του στο Λονδίνο έως και τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας ’15, όπου και ολοκληρώθηκε το Mon Petit Chou project.

Ο Βασίλης Ζηδιανάκης αναφέρει σχετικά με τον Craig Green: «Η δουλειά του Craig κάνει την καρδιά μου να κτυπά από συγκίνηση. Πρόκειται για το ίδιο σπάνιο συναίσθημα που νιώθω όταν βλέπω ένα έργο τέχνης που αγαπώ, όταν διαβάζω ένα όμορφο ποίημα, όταν ακούω μια εκπληκτική μουσική σύνθεση, όταν κοιτάζω τον ωκεανό ή όταν αντικρίζω στα μάτια τον αγαπημένο μου. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου όταν μου ζητείται να περιγράψω το έργο του Craig σε κάποιον που δεν το γνωρίζει είναι «αρχετυπικό». Η γλώσσα που δημιούργησε μόλις λίγα χρόνια μετά την αποφοίτησή του επικεντρώνεται στο αρσενικό αρχέτυπο που επανεφευρίσκει και επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του υπό σύγχρονες αντιστοιχίες.»

Στο project Mon Petit Chou συμμετείχαν, επίσης, η καλλιτέχνης-κριτικός Clo’e Floirat από τη Γαλλία και ο Ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης David Marinos.
Φωτογραφία: Craig Green A/W’15, Atopos cvc collection.

Συντελεστές

Επιμελητής: Βασίλης Ζηδιανάκης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.