Moon Duo live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φουτουριστικοί ήχοι της νέας αστικής ψυχεδελικής σκηνής

Οι Moon Duo εμφανίζονται στο Μύλος Club, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Ιουνίου και στο An Club, στην Αθήνα, για μια συναυλία τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Δημιουργήθηκαν το 2009 στο San Francisco από το ζεύγος των Ripley Johnson (Wooden Shjips) και Sanae Yamada. Στις πρώτες του κυκλοφορίες κατάφεραν να συνδυάσουν ιδανικά τους φουτουριστικούς ήχους των Suicide και Silver Apples με το fuzz του Αμερικάνικου rock n’ roll, δημιουργώντας το δικό τους ιδιότυπο space rock.

Διαβάστε τη συνέντευξη των Moon Duo στον Φώτη Αναστασιάδη

H συνέχεια με τις κυκλοφορίες των albums “Mazes”, “Circles” και “Shadow of The Sun” κατέστησε τους Moon Duo ως ένα από τα πρωτοπόρα σχήματα της νέας αστικής ψυχεδελικής σκηνής. Οι αναρίθμητες περιοδείες τους και η ικανότητά τους να προσαρμόζουν τα live τους εξίσου καλά είτε πρόκειται για ένα μεγάλο φεστιβάλ είτε για ένα υπόγειο club τους έχουν κάνει πλέον περιζήτητους στις live σκηνές ανά τον πλανητη. Το live τους στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου είναι στα πλαίσια της επερχόμενης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας όπου θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και νέο ακυκλοφόρητο υλικό.

Στην Αθήνα τη συναυλία ανοίγουν οι Chickn.

Chickn
Πρόκειται για ένα αρθρωτό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τα χριστούγεννα του 2012. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013 όπου ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Αποκαλούν τη μουσική που παίζουn Jetztzeit rock αν και στη πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από οργανική μουσική. Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους καθώς και η ροπή τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο. Εχουν αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνών με τους οποίους συμπράττουν και σαν αποτέλεσμα το line up τους καθορίζεται από τις εκφραστικές τους ανάγκες και μεταβάλλεται διαρκώς. Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει την οπτική του πάνω στο ίδιο όραμα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων με ανάποδες γκρούβες, μανιωδών riffs και υπαρξιακών φωνητικών.

Τα live τους είναι απρόβλεπτα καθώς ανάμεσα στις υπόλοιπες συνήθειές τους δεν τηρούν την playlist τους και παραλλάσουν διαρκώς τις εκδοχές των τραγουδιών τους. Όταν οι Chickn παίζουν live, να περιμένετε στη σκηνή από τρία εώς εννιά άτομα. Oι Chickn έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 singles μόνοι τους και ένα μέσα από την Sonic Playground records. Το πρώτο τους LP αναμένεται το 2016 από την Inner Ear records.

Στη Θεσσαλονίκη μαζί τους βρίσκονται οι Mechanical και οι Beyond the Blackout.

Mechanimal
Aν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mechanimal με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το drone ΄n΄ roll, μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial ήχων και krautrock ρυθμού το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις μουσικές ιστορίες του σχήματος.
Το τρίτο τους άλμπουμ «ΔΝΠ» ηχογραφήθηκε με σκοπό να σβήσει τα γεγονότα ενός έντονου και δύσκολου παρελθόντος και να επικεντρωθεί στη φύση ως μέσο απόδρασης από τη σύγχρονη κατάθλιψη της αστικής ζωής. Τα νέα κομμάτια με γυναικεία φωνητικά την Ελένη Τζαβάρα (πρώην Film, Etten) αιχμαλωτίζουν το μυστήριο που βρίσκεται κάτω από την ήσυχη ζωή πέρα από την πόλη. Το υβριδικό μουσικό blend των Mechanimal σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική η οποία αγκαλιάζει την ιδιομορφία και την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα. Η αποτύπωση αυτών των σιωπηλών τοπίων σε έναν εννοιολογικό ήχο, αποκάλυψε μια νέα διαδικασία, η οποία βοήθησε το συγκρότημα να μετατρέψει το όραμα του σε ένα απτό μέσο. Το «ΔΠΔ» είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Έλληνα καλλιτέχνη, ζωγράφου και μακροχρόνιου φίλου του συγκροτήματος, Nicholas Liber (1956-2013) και κυκλοφορεί σε λευκό βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

Beyond the Blackout
Motorik ρυθμοί, drones, κολλημένες μπασογραμμές, punk ξεσπάσματα: καλώς ήρθατε στο θορυβώδες, φρικαριστικό σύμπαν των Beyond the Blackout. Οι τέσσερις ψυχεδελορόκερ από τη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πώς να εξελίσσουν τα μινιμαλιστικά τους θέματα σε μια ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει και ταυτόχρονα σε απογειώνει. Οι κιθάρες τους περνάνε μέσα από αμέτρητα distortion και σιγουρα στην καρδιά αυτού του σύμπαντος χτυπάει κάτι αληθινό.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.