Μόσχα – Πετουσκί: η μεθυσμένη διαδρομή

Ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στο μυθιστόρημα του Βενεντίκτ Γιεροφέγιεβ

Το Θέατρο Εταιρότητα σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν την παράσταση «Μόσχα – Πετουσκί: η μεθυσμένη διαδρομή», από τις 11 Νοεμβρίου, στο BlackBox.

Ο θεατρικός μονόλογος «Μόσχα – Πετουσκί: η μεθυσμένη διαδρομή», είναι βασισμένος στο μυθιστόρημα «Μόσχα – Πετουσκί» του Βενεντίκτ Γιεροφέγιεβ. Το έργο γράφτηκε το 1969 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα Ρωσικά το 1973 σ’ ένα εφήμερο περιοδικό του Ισραήλ κι από κει πέρασε στη Γαλλία, όπου έγινε και η πρώτη του έκδοση στη Δύση το 1976.

Έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 16 γλώσσες. Πρόκειται για την πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Βένια, ενός αλκοολικού διανοούμενου, ο οποίος περιγράφει τη «μεθυσμένη» διαδρομή του από τη Μόσχα ως το γειτονικό Πετουσκί με το τρένο. Φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, συνδυάζονται με αφηγήσεις της περιπετειώδους ζωής του και με ενδιαφέρουσες συναντήσεις με παράξενους, ξεκαρδιστικούς αλλά και επικίνδυνους ανθρώπους.

Μέσα από αυτή την αφήγηση ξετυλίγεται ένα ολοζώντανο, βιτριολικό και εκκεντρικό πανόραμα της ρώσικης ζωής της εποχής του Μπρέζνιεφ, το οποίο έχει ανατριχιαστικές συγγένειες με την κατάσταση της εποχής μας. Το έργο, διασκευασμένο για το θέατρο, έχει παρουσιαστεί σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές στη Ρωσία αλλά και στη Δύση, και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, στο BlackBox.

Συντελεστές

Διασκευή – μετάφραση – σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης
Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Γεροντίδης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης – Θωμάς Βελισσάρης
Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης
Βοηθός σκηνοθέτη – Οργάνωση παραγωγής: Τατιάνα Νικολαΐδου
Παίζει ο Θωμάς Βελισσάρης

Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής & επικοινωνία: Art Minds – ANIMA ANIMAL

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.