«Moth»: Η αυτό-συνέντευξη του Ανδρέα Κωνσταντίνου

Moth - Ανδρέας Κωνσταντίνου

Μια ιδιαίτερη παράσταση στο πλαίσιο της νέας θεατρικής και οπτικοακουστικής πλατφόρμας που εγκαινιάζει το Κακογιάννης

Μία αυτοβιογραφούμενη αυτό-συνέντευξη του ηθοποιού Ανδρέα Κωνσταντίνου, σε αντιπαράθεση με το κινηματογραφικό υλικό  μιας ταινίας, η οποία αποτελεί work in progress του video artist Τζώρτζη Κόντος, σε μουσικό περιβάλλον του Κωστή Κόντος.

«Το θέμα είναι ότι σχεδόν τα πάντα καταγράφηκαν και τώρα πρέπει να τα εξηγήσω, οφείλω να τα εξηγήσω, και ίσως έτσι τελικά θυμηθώ, ίσως έτσι τελικά καταλάβω. Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Αν με ρωτήσει κάποιος, μπορώ να πω ότι δεν έγινε τίποτα ή ότι δεν θέλω να πω τίποτα για αυτά που έγιναν ή ότι στ’ αλήθεια δεν θυμάμαι ή ακόμα και να κάνω ότι δεν ήμουν αυτός στον οποίο συνέβη ό,τι συνέβη. Και πώς στ’ αλήθεια να απαντήσω αφού και εγώ ο ίδιος δεν έχω καταλάβει αν ήμουν πριν άνθρωπος που ονειρεύτηκε ότι ήταν πεταλούδα ή μήπως είμαι τώρα πεταλούδα που ονειρεύεται ότι είναι άνθρωπος;» 

– Ανδρέας Κωνσταντίνου

Moth - Ανδρέας Κωνσταντίνου

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Μαύρου Κουτιού, μια νέα θεατρική και οπτικοακουστική πλατφόρμα σε καλλιτεχνική διεύθυνση Χρήστου Παρίδη που εγκαινιάζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Moth - Ανδρέας Κωνσταντίνου

Το Μαύρο Κουτί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αποφάσισε να βάλει σε λειτουργία ένα «μαύρο κουτί» το οποίο, όπως στα αεροπλάνα, θα καταγράφει χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες μπορεί να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το «δυστύχημα». Το δυστύχημα στη δική μας περίπτωση είναι η εποχή μας και η ζωή μας, εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι της Αθήνας και οι ιστορίες μας. Ιστορίες που μέσα από εικόνες, θεατρικές δράσεις, μουσικές και χάρη στην ευαισθησία του συγγραφέα, τη δημιουργική ανάγκη του σκηνοθέτη και το μόχθο του ερμηνευτή έρχονται στην επιφάνεια και εκτίθενται σε δημόσια θέα.

Ρίξαμε ως αφορμή  – πρόταση σε καλλιτέχνες που εκτιμάμε τη θεματική της «Ενηλικίωσης»: του ατόμου, της κοινωνίας, της χώρας που ζούμε. Όχι απαραίτητα η ενηλικίωση του έφηβου, ούτε απαραίτητα η ωρίμανση ενός ανθρώπου από την ανέμελη και χωρίς ευθύνες περίοδο της ζωής του σε μία αβέβαιη και απαιτητική συνθήκη. Περισσότερο η μετάλλαξή του από τις βεβαιότητες ενός τακτοποιημένου μικροσύμπαντος και η αποδοχή μιας άβολης και άτσαλης προσγείωσης στην πραγματικότητα, που ίσως αγνοούσε ή εσκεμμένα παρέβλεπε. Από την αναζήτηση της ταυτότητας μέχρι τον επαναπροσδιορισμό του φύλου. Κάποιοι βασίστηκαν στην αφορμή αυτή, κάποιοι απλώς επίσπευσαν τη δική τους ενηλικίωση ξετυλίγοντας τις δικές τους αφηγήσεις. Τι θα δούμε, θα μας το αποκαλύψει το «μαύρο κουτί» μέσα από μια σειρά θεατρικών παραστάσεων. Σας καλούμε να γίνετε και οι ίδιοι μάρτυρες αυτών των αποκαλύψεων.

Μια θεατρική και οπτικοακουστική πλατφόρμα σε καλλιτεχνική διεύθυνση Χρήστου Παρίδη. 

Moth - Ανδρέας Κωνσταντίνου

Συντελεστές

Σύλληψη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Τζώρτζης Κόντος
Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Μουσική, Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωστής Κόντος
Βίντεο, Σκηνικά: Τζώρτζης Κόντος
Κοστούμια: Ελεάνα Θαλασσούδη
Επιμέλεια κίνησης: Βίκυ Παναγιωτάκη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Καλησπερα, θα ήθελα να ρωτήσω αν η συγκεκριμένη παράσταση ειναι μαγνητοσκοπημένη ή αν παίζεται ζωντανά.
    Ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.