«Music Passport» στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς

Ένα ταξίδι στις δυο πλευρές του Ατλαντικού με την Underground Youth Orchestra

Η Underground Youth Orchestra σας εξασφαλίζει ένα μουσικό διαβατήριο για ένα διαφορετικό ταξίδι στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Η δημοφιλής νεανική ορχήστρα σας προσκαλεί την Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 21.00, στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, σε μια ανοιξιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους, υπό την μουσική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη. Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Ευρώπη μέσα από επιλεγμένα έργα των Bach, Elgar, Vivaldi και Sibelius, κι έπειτα διασχίζοντας τον Ατλαντικό, η περιπλάνησή μας θα συνεχιστεί στην Αμερική, από τον Νότο ως τον Βορρά, με όχημα τις μελωδίες των Piazzolla, Marquez και Bernstein.

Λίγα λόγια για την Underground Youth Orchestra
Η Underground Υouth Orchestra ιδρύθηκε το 2010 από τους μουσικούς Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου και Κώστα Ηλιάδη. Ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες άρχισαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Γρήγορα, η μουσική ομάδα κατάφερε να διακριθεί, να συμμετέχει σε Φεστιβάλ, να πραγματοποιεί συναυλίες, κερδίζοντας την αγάπη των φιλόμουσων. Το σχήμα σήμερα αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10-24 ετών, και συμπληρώνεται από τρεις επαγγελματίες μουσικούς, τον Franc Shestani (βιολί), την Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου (πιάνο), και τον Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο), που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση και μελέτη της ορχήστρας. Ο Κώστας Ηλιάδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής, μαέστρος και ενορχηστρωτής της Ορχήστρας.

Μέχρι τώρα η UYO έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 συναυλίες στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στις σημαντικότερες εμφανίσεις της Ορχήστρας περιλαμβάνονται: Η συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις «Η Νύχτα Μέρα» των εγκαινίων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η συμμετοχή της στην ηχογράφηση και το videoclip του τραγουδιού “I Love Athens” με την Έλλη Πασπαλά. Η συμμετοχή της στον εορτασμό των 25 χρόνων από την Ένωση των δύο Γερμανιών, που οργανώθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία. Συμμετείχε στις συναυλίες «Στον Κήπο του Μεγάρου 2016» που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής. Συμμετείχε στην Συμφωνική σκηνική Μπαλάντα «Τραγουδώντας την Γέρμα» του F.G. Lorca στο Ίδρυμα Κακογιάννης. Το 2016 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό δίνοντας μια συναυλία στο Tübingen της Γερμανίας προσκεκλημένη από το Πανεπιστήμιο του Tübingen και το Υπουργείο Νεότητας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Συνεργάζεται τακτικά με την Έλλη Πασπαλά και έχει συμπράξει με την Μαρία Φαραντούρη και την Δήμητρα Γαλάνη. Έχει συνεργαστεί επίσης με τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και την Ευδοκία Μωυσίδου. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD με τίτλο “The Underground Youth Orchestra” με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα.

Η Ορχήστρα αποτελείται από έγχορδα (βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσο), ξύλινα πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο, φαγκότο), χάλκινα (τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα), άρπα, κρουστά και πιάνο. Όταν οι ενορχηστρώσεις το απαιτούν, συμπληρώνεται με φυσαρμόνικα, κιθάρα και παραδοσιακά όργανα (κανονάκι). Το ρεπερτόριο της έχει αφετηρία τον χώρο της κλασσικής μουσικής αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης ποιοτικής μουσικής. Χαρακτηριστικό στοιχείο των ζωντανών της εμφανίσεων είναι η παρουσίαση έργων σε θεματικές ενότητες: μουσική από την Λατινική Αμερική, τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, παρουσίαση συμφωνικών έργων από Έλληνες συνθέτες, κινηματογραφική μουσική.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.