Μια διαφορετική προσέγγιση της λαϊκής μουσικής δωματίου

Η Nefeli Walking Undercover με τη μπάντα της,  επιστρέφει στη σκηνή του six d.o.g.s για λίγη ελληνική νεωτερική λαϊκή μουσική δωματίου, στη χρονιά των παγετώνων.

Η Νεφέλη Λιούτα ζει και φτιάχνει την μουσική της στην Αθήνα υπό το ψευδώνυμο Nefeli Walking Undercover. Ανακατεύει τον ήχο των φυσικών οργάνων με τον ήχο των σπιτικών αντικειμένων, την kalimba και τα μακρινά ισοκρατήματα.

Το 2011 κυκλοφόρησε ανεξάρτητα μέσω bandcamp τα “Μολύβια – Κομάντος”, ενώ μέσα στο 2015 αναμένεται η κυκλοφορία των μεταμολυβικών της, ορισμένα από τα οποία ακούστηκαν και απέσπασαν το πρώτο βραβείο σύνθεσης και στίχου στον πρώτο κύκλο των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού του Ιδρύματος Ωνάση.

Είναι δασκάλα βιολιού, φοιτήτρια νομικής και φτιάχνει μουσικά παραμύθια για παιδιά και μεγάλους. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμματων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάσση, στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Σταυρό του Νότου κ.α.

Οι ιστορίες της μιλάνε για τα τρένα, τις ταράτσες, τις φωτιές και τους πατεράδες μας που ξύπνησαν μικροί στη νύχτα για να τους βρει το ξημέρωμα στα θαμπά καπνοχώραφα.

Σχετικά άρθρα:

Η Nefeli Walking Undercover στο ελculture.gr 

Συντελεστές

Νεφέλη Λιούτα: βιολί, πιάνο, φωνή
Ρωμανός Λιούτας: ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά, φωνές
Νίκος Τσέλιος: ακουστική κιθάρα, φωνές
Δανάη Μπερή: φωνές
Τριαντάφυλλος Μαρούγκας: κλαρινέτο
Θοδωρής Βρανάς: ντραμς

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.