Next Time Passions – 25 χρόνια Indie Pop

Μαζί με τους στη σκηνή οι Le Page, The 7 Frogs και Make Me Happy

Οι Next Time Passions, το συγκρότημα που σηματοδότησε την αρχή της εγχώριας indie σκηνής, γιορτάζουν 25 χρόνια μουσικής πορείας. Με αφορμή την πρώτη τους live εμφάνιση το 1991, οι ανανεωμένοι Next Time Passions ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρομάντσο με σκοπό να μας περιβάλουν με το λεπτό, νοσταλγικό τους ήχο. Νέες μελωδίες, αλλά και άλλες, πιο παλιές και αγαπημένες, διηγούνται την ιστορία της ελληνικής εναλλακτικής indie pop μουσικής μέχρι σήμερα.

Το live θα πλαισιώσουν με τον ακατέργαστο pop ήχο και την D.I.Y αισθητική τους οι Le Page και το indie pop τρίο The 7 Frogs. Μετά τη συναυλία οι DJs της ομάδας Make Me Happy θα αναλάβουν τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς, προσθέτοντας το ανεξάρτητο pop στοιχείο τους.

Next Time Passions
Ξεκινώντας ως μια παρέα φίλων από την Ελευσίνα, επηρεάστηκαν αρκετά από τα συγκροτήματα της Sarah Records και της Creation και ξεκίνησαν να παίζουν στα pop πάρτι που διοργάνωναν τα fanzines των αρχών του 90. Με πολλά και διαφορετικά ακούσματα, και πατώντας πάνω σε pop και psychedelic επιρροές από τα 60’s αλλά και new wave – synth pop φόρμες, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό ήχο. Αργότερα ηχογράφησαν δικά τους κομμάτια που κυκλοφόρησαν σε ανεξάρτητες εταιρείες, αλλά και σε διεθνείς συλλογές και πλέον θεωρούνται κλασικά της τότε ανθίζουσας indie pop σκηνής της Αθήνας.

Μετά το 1995 τα μέλη της ομάδας θα ακολουθήσουν χωριστές μουσικές διαδρομές, οι οποίες θα ενωθούν ξανά το 2009 στην κατά γενική ομολογία καλύτερη και πιο δημιουργική τους περίοδο, που κυκλοφορούν ένα CD (Thinks Left On Stripes Of Time – Midge Era’s Record Club), παίζουν στο Indietracks και πραγματοποιούν αρκετά άλλα live. Φέτος έχουν ήδη ηχογραφήσει και ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ένα mini EP με 4 καινούργια τραγούδια.

Le Page
Οι Le Page είναι ένα indie pop συγκρότημα από την Αθήνα. Το γκρουπ δημιουργήθηκε από την ανάγκη του Αντώνη Κωνσταντάρα να γράψει τραγούδια που θα μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο να χαμογελά ενώ, την ίδια στιγμή, να κρύβουν πίσω από τις οπτιμιστικές τους μελωδίες κάποιες πιο σκοτεινές σκέψεις. Οι Le Page έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική indie pop και είναι γνωστοί για την ευθύτητα των στίχων τους και για τον ξεχωριστό, lo-fi ήχο τους.

Ο Αντώνης αντλεί έμπνευση από την κλασική κωμωδία, την καθημερινότητά του, την κατάθλιψη, τα κάθε λογής καρδιοχτύπια, τα cartoon και την αγάπη του για τη Ζυρίχη.

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Primal Scream, Brett Anderson, Nouvelle Vague, Camera Obscura, Φοίβος Δεληβοριάς και πολλοί ακόμα.
Έχουν εμφανιστεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2010 έπαιξαν ζωντανά σε μια από τις πιο επιτυχημένες γαλλικές ραδιοφωνικές εκπομπές, το Le Fou du roi.

Το 2016 βρίσκει τους Le Page να επιστρέφουν, έπειτα από 3 χρόνια απουσίας, με νέα τραγουδίστρια, τη Ντάνα Παπαχρήστου. Στα άμεσα σχέδιά τους είναι η ηχογράφηση νέων κομματιών, αλλά και αρκετές ζωντανές εμφανίσεις.

The 7 Frogs
Οι The 7 Frogs είναι ένα indie pop τρίο με έδρα το Λονδίνο, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 στην Αθήνα. Το γκρουπ κυκλοφόρησε το παρθενικό του 7” single EP (Pebble Records/ DIY package) τον Μάρτιο του 2012. Ένα χρόνο αργότερα ακολουθεί το 7” single ”Again Beautifull” με χειροποίητα εξώφυλλα (495 αντίτυπα/ Pebble Records). Το τελευταίο τους lo-fi EP με τίτλο “Keep The Feeling Fresh” (Pink Motel Records), περιλαμβάνει ένα κομμάτι εμπνευσμένο από το παλιό fanzine “Are You Scared To Get Happy?” των Matt Haynes & Mark Carnell.

Make Me Happy
H Make Me Happy είναι μια indie pop σύμπραξη με κοινό τόπο την αγάπη τους για την κιθαριστική και electro pop από τις αρχές των 80’s έως και τις μέρες μας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.