Nick Waterhouse live

«Nick Waterhouse live» στο Gagarin 205

Ο καλιφορνέζος μουσικός έρχεται ξανά στην Αθήνα με νέο δίσκο στις αποσκευές του

Μετά την πρώτη του εμφάνιση επί αθηναϊκού εδάφους το Gagarin έχει τη μεγάλη χαρά να φιλοξενεί ξανά τον Nick Waterhouse, και μάλιστα με έναν ακόμα δίσκο στο ενεργητικό του.

O Nick Waterhouse πρωτοεμφανίστηκε ως ο Καλιφορνέζος σωτήρας της σόουλ, της ποπ και του χορού. Μερικά χρόνια αργότερα, όλοι αναγνωρίζουν ότι τα κατάφερε: μαζί με κουλ τύπους όπως ο Ty Segall και οι Allah Las έκανε τη σκηνή της Καλοφόρνια γνωστή για το πατιναρισμένο rock ‘n roll της, ένα rock ‘n roll γεμάτο με ήχους garage και soul, μια μουσική που επηρεάζεται αλλά δεν περιορίζεται από το ρετρό, όντας πολλά περισσότερα από μια νεο-vintage μόδα. Ο Waterhouse, προικισμένος crooner και χαρισματικός performer, έχει έρθει για να μείνει.

Ο νέος δίσκος του, Never Twice, συνεχίζει αυτό που ξεκίνησαν οι δυο προηγούμενοι: προχωράει μερικά ακόμα βήματα την πίστη του Waterhouse στο προσωπικό του όραμα, που είναι να κρατήσει ζωντανή την παράδοση του rhythm and blues με τον πιο στιλάτο και τεχνικά άρτιο τρόπο, και να φτιάχνει δίσκους που δεν προσπαθούν να αναβιώσουν τίποτα, είναι όμως βαθιά βουτηγμένοι στην αμερικανική μουσική ιστορία, δίσκους που αποτελούν πραγματικά κομψοτεχνήματα παραγωγής, ενορχήστρωσης και ερμηνείας. Στο τρίτο δισκογραφικό του εγχείρημα επιλέγει τους ιδανικούς μουσικούς για να τον πλαισιώσουν: ο soulman Leon Bridges, o Bob Kenmotsu στο φλάουτο, ο Ralph Carney (συνεργάτης των Elvis Costello και Tom Waits) στο σαξόφωνο και ο Will Blades στα πλήκτρα εγγυήθηκαν από την αρχή το αποτέλεσμα.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ετοιμαστείτε για ακόμα ένα μεγάλο πάρτυ, για μια αξέχαστη εμφάνιση.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

22 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.