Μια επιλογή από τα «Noise Paintings» της Kim Gordon για τη δυσαρμονία της noise music

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Kim Gordon: Noise Name Paintings and Sculptures of Rock Bands that are broken up, από τις 13 Ιουνίου έως τις 30 Αυγούστου, στο Κεντρικό Κτήριο.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια επιλογή από τα «Noise Paintings» της Kim Gordon, καθώς και μια σειρά νέων έργων της καλλιτέχνιδας. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, η Kim Gordon θα παρουσιάσει μια μουσική performance με τους Body/Head, την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 20:00.

Τα εικαστικά έργα της Kim Gordon έχουν συχνές αναφορές στις πρακτικές της σε άλλους τομείς. Τα «Νoise Paintings» προβάλλουν το είδος της μουσικής την οποία συμβολίζουν και αρχίζει να αναδύεται ένα πλέγμα αναφορών μεταξύ της πνευματικής ιδιοκτησίας, της οπτικοποίησης και της αμφίδρομης επίδρασης της ποιητικής επικοινωνίας. Οι πίνακες είναι με έναν τρόπο προφητικοί, καθώς οι λέξεις που παρουσιάζουν είναι αποκομμένες από τα αρχικά τους συμφραζόμενα και υπάρχουν μόνο στο επίπεδο της καθαρής οπτικής γλώσσας, χωρίς πληροφοριακό περιεχόμενο, πέρα από τις εικονιστικές και συγκειμενικές τους ιδιότητες.

Η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη μετατρέπεται σε μνημείο στα συγκροτήματα που δούλεψαν γύρω από τη δυσαρμονία (dissonance) και τις διάφορες πλευρές αυτού που σήμερα ονομάζεται noise music. Οι καμβάδες στα τελάρα αντιπροσωπεύουν συγκροτήματα noise μουσικής, ενώ τα γλυπτά στο δάπεδο είναι ονόματα συγκροτημάτων που δεν υπάρχουν πλέον και που χρησιμοποιούσαν τη δυσαρμονία, ένα μουσικό στοιχείο που ανάγεται στους Φουτουριστές.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 5 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.