Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το χοροθέατρο Οκτάνα στα Δημήτρια

Το χοροθέατρο Οκτάνα & Κωνσταντίνος Ρήγος συμπληρώνουν φέτος 25 χρόνια και ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για 3 μόνο παραστάσεις στις 2,3 & 4 Οκτωβρίου στα Σφαγεία.

Είδαμε για πρώτη φορά την παράσταση αυτή το 2010 στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας (που δεν υπάρχει πια). Μέσα στην, ασφυκτικά, ζεστή μικρή Αποθήκη της Τεχνόπολις είχαμε βρεθεί μπροστά σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χορογραφικές δουλειές του Κωνσταντίνου Ρήγου και της «Οκτάνας» με πρωταγωνιστές τα σώματα των δύο εξαιρετικών χορευτών του, Γιάννη Νικολαΐδη και Τάσου Καραχάλιου.

Το σώμα παρουσιάζεται ως εργαλείο ομορφιάς ή ως μηχανή φθοράς σε αυτήν την παράσταση, εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης, στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται εντός μας. Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ’ ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους. Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του Προπατορικού Αμαρτήματος, θα αγωνιστούν να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δε χωράει και τους δυο. Ο Κήπος της Εδέμ έχει αμετάκλητα χαθεί παρασύροντας στο έρεβος την αθωότητά τους. Η αδελφοκτονία θα πραγματοποιηθεί και θα δώσει μοιραία τη θέση της στην ενοχή.

Συντελεστές

Δημιουργία, Χορογραφία, Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
Διεύθυνση & Εκτέλεση Παραγωγής: Άγγελος Παναγόπουλος
Παραγωγή: Χοροθέατρο Οκτάνα / 50α Δημήτρια

Ερμηνεύουν: Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαϊδης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 14 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.