Oι Arctic Monkeys για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Rockwave Festival

Alt-J, Miles Kane, Get Well Soon και CoreTheBand ολοκληρώνουν το line-up της 6ης Ιουλίου

Rockwave 2018… is calling
Do you wanna know who’s on the other line?
Arctic Monkeys for the very first time in Greece!

To Rockwave Festival υποδέχεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στο TerraVibe Park του Arctic Monkeys για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι Arctic Monkeys είναι οι Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley και Matt Helders. Το συγκρότημα που σχηματίστηκε στο HighGreen του Sheffield το 2002, έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ μέχρι σήμερα, με την πιο πρόσφατη δουλειά τους να είναι το ‘AM’, που βγήκε το 2013.

Με την κυκλοφορία του το 2006, το ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’ ανακηρύχθηκε ως το ντεμπούτο άλμπουμ με τις γρηγορότερες πωλήσεις στην ιστορία των βρετανικών charts. Η κυκλοφορία των επόμενων άλμπουμ τους ‘Favourite Worst Nightmare’ (2007), ‘Humbug’ (2009), ‘Suck It And See’ (2011) και ‘AM’ (2013)τους κατέστησε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα βρετανικά γκρουπ των τελευταίων χρόνων. Αποτελούν τη μοναδική μπάντα που έχει κερδίσει τρεις φορές τα βραβεία Best British Group και British Album of The Year στα Brit Awards. Η μπάντα έχει κερδίσει επίσης μέχρι στιγμής συνολικά 7 βραβεία με 9 υποψηφιότητες στα Brit Awards μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους. Μεταξύ άλλων επιτευγμάτων τους αποτελούν ένα βραβείο Ivor Novello, ένα Mercury Music Prize, 20 NME, 5Q και 3 υποψηφιότητες Grammy.

Το πέμπτο άλμπουμ της μπάντας ‘AM’ σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 σε 10 χώρες από όλο τον κόσμο και βρέθηκε στα top 10 charts 27 άλλων χωρών. Μέχρι σήμερα, τα τραγούδια τους έχουν παιχθεί παγκοσμίως περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια φορές σε όλες τις υπηρεσίες streaming, με 5.5 εκατομμύρια streams καθημερινά.

Οι Arctic Monkeys συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012,ενώ έχουν εμφανιστεί ως headliners δύο φορές στα θρυλικά φεστιβάλ Glastonbury, Reading και Leeds. Το γκρουπ απήλαυσε την πιο επιτυχημένη περιοδεία του για την προώθηση του‘AM’, ως headliners σε πάνω από 100 σόου και φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Με την κυκλοφορία του πέμπτου τους άλμπουμ ‘AM’ το 2013, οι Arctic Monkeys έγραψαν ιστορία ως η πρώτη μπάντα ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας με πέντε συνεχόμενα νούμερο 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Alex Turner έχει κυκλοφορήσει διαδοχικά μέχρι στιγμής 7 άλμπουμ που έχουν γίνει νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. (5 με τους Arctic Monkeys & 2 με τους The Last Shadow Puppets).

Ώρες εμφάνισης συγκροτημάτων

Terra Stage
Arctic Monkeys: 22:30
Alt-J: 20:30-21:45
Miles Kane: 19:00-20:00
Get Well Soon: 17:30-18:30
CoreTheBand: 16:30-17:00

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

69 €
- 100 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

5 Απαντήσεις

  1. Είναι τόσο τέλειοι οι Arctic Monkeys όπως και οι. Get well soon. Μακάρι να κερδίσω για να καταφέρω επιτέλους να τους δω από κοντά μετά από 15 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.