«O Χιλιαεννιακόσια» του Αλεσσάντρο Μπαρίκο στο θέατρο Σημείο

Ο ΧΙΛΙΑΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ

Η ζωή του μεγαλύτερου πιανίστα που έπαιξε ποτέ πάνω στον Ωκεανό, μέσα από το βλέμμα του τρομπετίστα του πλοίου και καλύτερου φίλου του

«Αυτά μου τα ‘μαθε ο Ντάννυ Μπούντμαν Τι Ντι Λέμον. Χιλιαεννιακόσια, ο πιο μεγάλος πιανίστας που έπαιξε ποτέ πάνω στον Ωκεανό. Στα μάτια των ανθρώπων φαίνεται αυτό που θα δουν, όχι αυτό που έχουν δει. Έτσι έλεγε αυτό που θα δουν».

Ο ΧΙΛΙΑΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ

Το Βιρτζίνιαν ήταν ένα ατμόπλοιο. Στα χρόνια του μεσοπολέμου ταξίδευε ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική, φορτωμένο εκατομμυριούχους, μετανάστες και ανθρώπους κάθε λογής. Λένε ότι στο Βιρτζίνιαν, κάθε βράδυ, εμφανιζόταν ένας εξαιρετικός πιανίστας, εκπληκτικής δεξιοτεχνίας, που έπαιζε μια μουσική πρωτάκουστη, θαυμαστή, η οποία ανήκε μόνο σ αυτόν: τη μουσική του Ωκεανού που η ηχώ του απλώνεται σε όλα τα λιμάνια. Λένε πως η ιστορία του ήταν τρελή, πως γεννήθηκε πάνω σ’ εκείνο το καράβι, από το οποίο δεν κατέβηκε ποτέ. Και λένε πως κανείς δεν ξέρει το γιατί.

Το πρώτο έργο του Αλεσσάντρο Μπαρίκο σε μορφή μονολόγου και σε μετάφραση Σταύρου Παπασταύρου θα παρουσιάζεται από τις 11 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2018 στο Θέατρο Σημείο.

Ο ΧΙΛΙΑΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ

Την ιστορία γνωρίσαμε μέσα από την κινηματογραφική ταινία «Ο Θρύλος του 1900», σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε με τον Τιμ Ροθ και μουσική του Ennio Moricone. Πρόκειται για τη ζωή του μεγαλύτερου πιανίστα που έπαιξε ποτέ πάνω στον Ωκεανό, μέσα από το βλέμμα του τρομπετίστα του πλοίου και καλύτερου φίλου του, τον οποίο ερμηνεύει ο Χρήστος Καρνάκης. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο Ρίνος Τζάννης και ο Χρήστος Καρνάκης.

Συντελεστές

Ερμηνεύει: Χρήστος Καρνάκης
Συν-σκηνοθεσία: Ρίνος Τζάννης – Χρήστος Καρνάκης
Μετάφραση έργου: Σταύρος Παπασταύρου
Σκηνικά: Αλέκος και Χρήστος Μπουρελιάς
Κοστούμι: Δήμος Κλημενώφ
Κίνηση: Αρετή Παλούκη
Φωτισμοί: Αλέκος Μπουρελιάς
Επιμέλεια Μουσικής: Κωνσταντίνος Σακκάς
Φωτογραφία: Αλέκος Μπουρελιάς
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου 
Συντονισμός Παραγωγής: Delta Pi 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.