Ο Adam Ben Ezra στα Δημήτρια

Ο διάσημος κοντραμπασίστας επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη

Ένας κοντραμπασίστας που ξεφεύγει από τα ακαδημαϊκά πλαίσια των κριτικών αλλά και των επαϊόντων ακροατών της ιδιαίτερης μουσικής του, καθώς χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που του προσφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα, με τρανό παράδειγμα το YouTube, ώστε με την τεχνική, τη γνώση αλλά και το «θέαμα» που παράγει ο συνολικός του ήχος να σπάσει το φράγμα μεταξύ του mainstream κοινού και «μύστη».

Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις στο δημοφιλέστατο αυτό κανάλι μουσικής έξι εκατομμύρια ορκισμένους θεατές-φίλους. Με τους κριτικούς να λένε πως είναι ένας υπερφυσικός μουσικός που, χάρη σε αυτόν και μερικούς ακόμα της συνομοταξίας του, το κοντραμπάσο, από «ακαδημαϊκό» όργανο, γίνεται ένα από τα πιο περιζήτητα μουσικά ποπ εργαλεία του 21ου αιώνα.

Ένας πολυτάλαντος μουσικός, που, από τα δεκαέξι του χρόνια, ανακάλυψε πως τον εντυπωσιάζουν εξίσου ο Μπαχ και ο Στινγκ, ο Τσικ Κορία και η μουσική της Μεσογείου, η λάτιν και η τζαζ, με αποτέλεσμα το δεξιοτεχνικό παίξιμό του να θεωρείται ο ορισμός του fusion.

Χρησιμοποιώντας λούπες, ώστε να χτίζει απανωτά τοπία όπου πάνω τους ελίσσεται, αλλάζοντας κατά τη διάρκεια του ίδιου κομματιού όργανα και στιλ παιξίματος, και καταφέρνοντας να μη χάνει ούτε ένα μέτρο, ο Adam Ben Ezra είναι ένας χαρισματικός περφόρμερ, ιδανικός να οδηγήσει τους άγνωστους αναμεταξύ τους ανθρώπους σε μια παρέα που την ενώνει η δύναμη των ρυθμών του.

Η ιδανική τεχνική και πολυθεματική του κατάρτιση; Το χιούμορ; Τα σπέσιαλ εφέ, που ως μάγος την κατάλληλη στιγμή εκτοξεύει; Όλα μαζί είναι αυτά που συνηγορούν και επαυξάνουν τη φήμη του, καθώς είτε σόλο είτε με το τρίο του ταξιδεύει τον κόσμο ανατινάζοντας τις συνηθισμένες νόρμες. Στη Θεσσαλονίκη έρχεται χαρούμενος, και όχι μόνο εξαιτίας της γνωριμίας που θα έχει με τη μεσογειακή μας πόλη, αλλά και γιατί επιτέλους ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του πρώτο του δίσκου, “Can’t Stop Running”.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.