Ο Arturo Sandoval στην Αθήνα

Μια συναυλία με afro-cuban jazz ρυθμούς & αέρα Κούβας

Μία βραδιά γεμάτη afro-cuban jazz ρυθμούς από έναν από τους σημαντικότερους, εν ζωή, καλλιτέχνες της τζαζ, τον Arturo Sandoval, το πουλέν του σπουδαίου Dizzy Gillespie ο οποίος όταν τον ανακάλυψε, το 1970, στις φτωχογειτονιές της Κούβας, ενθουσιάστηκε από το ταλέντο του και τον έθεσε υπό την προστασία δίνοντάς του την δυνατότητα να ταξιδέψει σε Ευρώπη και Αμερική.

Έκτοτε, ο νεαρός Arturo Sandoval εξελίχθηκε σε έναν τεχνικά άρτιο τρομπετίστα αλλά και συνθέτη, ο οποίος κινείται ευέλικτα από την afro-Cuban jazz και την latin μέχρι την funk κατακτώντας και την κλασική μουσική με τη συμμετοχή του σε μεγάλες ορχήστρες ανάμεσα στις οποίες και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Έχει παραλάβει 10 βραβεία Grammy από τις 19 φορές που έχει προταθεί, 6 βραβεία Billboard, και ένα Emmy για το soundtrack του “For Love or Country” της ταινίας που προβλήθηκε στο HBO για τη ζωή του με τον Andy Garcia να υποδύεται τον ίδιο. Συνθέσεις του έχουμε ακούσει στα soundtrack πολλών γνωστών ταινιών, ανάμεσα στις οποίες τα “Mambo Kings”, “Havana”, “Random Hearts” και “The Perez Family”. Το 2013 του απονεμήθηκε από τις Η.Π.Α. το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας τζαζ -και όχι μόνο- σκηνής από τους Dizzy Gillespie, Woody Herman, Woody Shaw, Michel Legrand, Josh Groban, Tony Bennett, Bill Conti και Stan Getz, μέχρι τους Johnny Mathis, Frank Sinatra, Paul Anka, Rod Stewart και Alicia Keys, ενώ έχει βρεθεί στη σκηνή με τον σπουδαίο Αμερικανό συνθέτη John Williams και στο Super Bowl με τον Tony Bennett και την Patti LaBelle.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

25 €
- 53 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.