Ο ιππότης του χιονιού

Η πρώτη όπερα που γράφτηκε για παιδιά από την εταιρία παραγωγής 2ART

Μετά την περσινή επιτυχία του «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» ο σκηνοθέτης και η εταιρία παραγωγής 2ART σας παρουσιάζουν την όπερα «Ο ιππότης του χιονιού» στο Θέατρο Κολοσσαίον. Μια λαμπερή παραγωγή της πρώτης όπερας για παιδιά, που γράφηκε στην Ρωσία το 1905.

Εικοσιένας νέοι μουσικοί, τραγουδιστές και συντελεστές δίνουν ξανά ζωή στο έργο, στην πρώτη Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, 110 χρόνια μετά την σύνθεσή του.

Σύνοψη
Η αυλαία ανοίγει με τις πριγκίπισσες να παίζουν, απείθαρχες και εγωκεντρικές καταλήγουν να μαλώνουν και δεν ακούν ούτε την ίδια τους τη μητέρα που έρχεται. Εκείνη σε μια στιγμή έντασης εύχεται αντί για τις αχάριστες κόρες να είχε ένα γιο. Τότε ξεσπάει μια χιονοθύελλα που παίρνει μακριά τις πριγκίπισσες. Όταν το χιόνι καταλαγιάζει εμφανίζεται ο Ιβάν, ο Ιππότης του Χιονιού, που ανακοινώνει στην Τσαρίνα πως είναι ο γιος που ζήτησε. Εκείνη παρά τη χαρά για την άφιξη του, μετανιώνει για την τιμωρία που είχαν οι κόρες της και θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο. Βλέποντας την μεταμέλεια και την λύπη της Τσαρίνας ο Ιβάν της λέει πως θα πάει να τις βρει και να τις φέρει πίσω.

Βαθιά μέσα στο δάσος οι Πριγκίπισσες είναι φυλακισμένες στο σπίτι ενός Μάγου. Συναντώντας τον Ιβάν του λένε πόσο μετανιωμένες είναι για τη συμπεριφορά τους, πως θέλουν να επανορθώσουν που στεναχώρησαν τη μητέρα τους και του ζητάνε να τις βοηθήσει να γυρίσουν στο παλάτι. Εκείνος μετά από τρεις προσπάθειες καταφέρνει να σκοτώσει το Μάγο και να ελευθερώσει τις αδελφές του.

Σκηνοθετικό Σημείωμα
Η μουσική, ρομαντική και χαρακτηριστικά Ρωσική, δημιουργεί τον καμβά πάνω στον οποίο κτίζεται μια ιστορία με έντονο ηθικοπλαστικό ρόλο. Η άρρηκτη σχέση του λάθους και της τιμωρίας θα μάθει στους ήρωες ότι τα σφάλματα έχουν συνέπειες, που πολλές φορές αναιρούνται με δυσκολία. Τελικά η αγάπη έναντι του χρήματος δίνει τη λύση.

Με φόντο ένα παλάτι, αλλά και τα σκοτεινά χιονισμένα Ρωσικά δάση, πριγκίπισσες, τσαρίνες, μάγοι και ιππότες θα μπλεχτούνε σε χιονοθύελλες και μάχες μέσα σε ένα πραγματικά παραμυθένιο κόσμο.

Συντελεστές

Μουσική: César Antonovich Cui
Λιμπρέτο: Marina Stanislavovna Pol
Προσαρμογή στα Ελληνικά: Αθανάσιος Κολαλάς
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Ενορχήστρωση-Μουσική Προετοιμασία/Διεύθυνση: Θεόδωρος Αλβανός
Υλοποίηση Video: Waft-Design
Παραγωγή: 2ART

Παίζουν:
Μέλα Γεροφώτη Τσαρίνα
Βασίλειος Γκούνελας Μάγος
Αρσένιος Γαβριηλίδης Ιππότης / Πέτρος Πουτιός Ιππότης
Στέλλα Κοπάνου Πριγκίπισσα
Μαρία Σκανδαλίδου Πριγκίπισσα
Σοφία Χατζηστεργίου Πριγκίπισσα
Χρυσάνθη Κουλούρη Πριγκίπισσα
Ανδρομάχη Βουτσά Πριγκίπισσα
Νατάσα Κοψαχείλη Πριγκίπισσα
Κυριακή Ιωακειμίδου Πριγκίπισσα
Μαντώ Κοσκινα Φλάουτο
Ευγένιος Λάσκαρης Φαγκότο
Οδυσσέας Σιωζόπουλος Κλαρινέτο
Στέφανος Γαζίλας Κρουστός
Θάνος Κανδίλας Τσέλο
Μαρία Αθανασιάδου Βιολί 1
Ιωάννα Παπανικολάου Βιολί 2
Στέλλα Καραγιώργου Κοντραμπάσο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.