Ο κύκλος με την κούκλα

Ένα έργο με γιγαντόκουκλες εμπνευσμένο από τον «Κύκλο με την κιμωλία»

Ο κουκλοθίασος Redicolo παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες, «Ο κύκλος με την κούκλα» στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, την Κυριακή 29 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία παράσταση με γιγαντόκουκλες που έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, θέατρα και πλατείες ανά την Ελλάδα, ενώ ταξιδεύει και σε σχολεία. Το κείμενο είναι βασισμένο στην «Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας» του ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον «Κύκλο με την κιμωλία».

{youtube}olEbGUib59I{/youtube}
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Ο κύκλος με την κούκλα»

Η Λολίτα, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που όλα τα έχει και δεν τα εκτιμάει, πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η Πάκα, η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι τη βρίσκει, τη φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη και με την βοήθεια του φίλου της του τσαγκάρη. Όταν η Λολίτα τη διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα. Τα παιδιά καλούνται να πουν τη γνώμη τους και να προβληματιστούν για το τί θα ήταν δίκαιο. Ως δικαστής εμφανίζεται ο παλιατζής που βάζει την κούκλα σε έναν κύκλο: «Μόνο η αληθινή μητέρα θα έχει τη δύναμη και τη σβελτάδα, την κούκλα έξω να τραβήξει». Όμως όποια νοιάζεται πραγματικά την κούκλα, δε θα μπορούσε να την τραβήξει δυνατά με κίνδυνο να τη χαλάσει.

Η παράσταση συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς, στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου στην Αθήνα. Παρουσιάστηκε σε σχολεία, θέατρα και πλατείες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Κιλκίς, Ελευθερούπολη, Βέροια, Καστοριά, Ρόδο, Χαλκιδική κ.ά.

Συντελεστές

Σχεδιασμός – κατασκευή κουκλών: κουκλοθίασος redicolo
Κείμενο: Αλφόνσο Σάστρε
Σκηνοθεσία, Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Μπαλονού, Πάκα, Πορτιέρης: Δέσποινα Καλπενίδου
Μουσικός, Λολίτα, Τσαγκάρης, Παλιατζής: Γιάννης Μόμτσιος
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου, Ελευθερία Καλπενίδου
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Trailer: Γιάννης Μόμτσιος
Παραγωγή: κουκλοθίασος redicolo

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ