Τα μπαλέτα Bejart παρουσιάζουν τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μπεζάρ Μότσαρτ

Μία όπερα σε μουσική Μότσαρτ

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει την αυλαία των Χριστουγέννων με τα παγκοσμίου φήμης Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης και το σπουδαίο έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός».

Τα μπαλέτα Bejart, μετά από τις sold out εμφανίσεις του Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, επιστρέφουν με νέα χορογραφία στην Αθήνα και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αξεπέραστη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» με την  αυθεντική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ.

Ένα έργο πλούσιο σε συμβολισμούς για το καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα, την αγάπη για τον άνθρωπο και την αξία της αρετής, στο οποίο ο Μότσαρτ δίνει την μελωδία του και ο Μπεζάρ τη χορογραφία του. Ο χορός και η μουσική ενώνονται αρμονικά σε ένα παραμύθι γεμάτο φως και μαγεία με 50 χορευτές επί σκηνής.

Ο Μότσαρτ συνέθεσε τον «Μαγικό Αυλό» το 1791 κατά το τελευταίο έτος της ζωής του και η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Βάιντεν, στη Βιέννη (Theater auf der Weiden), στις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Παρά την εξασθενημένη υγεία του, ο Μότσαρτ κατάφερε να διευθύνει την πρεμιέρα και κάποιες  παραστάσεις του αριστουργηματικού αυτού έργου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μία όπερα σε δύο πράξεις, γραμμένη στη μορφή του γερμανικού singspiel, πάνω σε λιμπρέτο του Εμανουέλ Σικανέντερ.

Ο Μαγικός Αυλός με την χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου 1981 στο Cirque Royal στις Βρυξέλλες και αναβίωσε στο Beaulieu Theatre της Λωζάνης στις 14 Ιουνίου 2017.

Συντελεστές

Χορογραφία: Maurice Béjart
Μουσική: Wolfgang Amadeus Mozart, La Flûte enchantée- Acte I, Acte II
Ηχογράφηση: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, υπό την διεύθυνση του Karl Böhm (1964, Deutsche Grammophon)
Σκηνικό και κοστούμια: βασισμένα στα αυθεντικά σχέδια του Alan Burrett
Σχεδιασμός κοστουμιών: Henri Davila
Σχεδιασμός φωτισμών: Dominique Roman

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

29 €
- 85 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.