Ο Manu Chao και το συγκρότημά του στην Αθήνα

Ένα party για τα 20α γενέθλια του Rockwave Festival με τους Manu Chao La Ventura

Το Rockwave Festival κλείνει τα 20α του γενέθλια φέτος το καλοκαίρι και την Τρίτη 21 Ιουλίου θα φιλοξενήσει στη σκηνή του TerraVibe έναν ιδιαίτερο και αγαπητό στο ελληνικό κοινό καλεσμένο με το συγκρότημα του, τον Manu Chao La Ventura. Μαζί με τους Manu Chao La Ventura θα εμφανιστούν οι BAiLdSA.

Το όνομα του Manu Chao, μοιάζει από μόνο του αρκετό για μια live μουσική εμπειρία, όταν δε συνοδεύεται από τους «παλιόφιλους» του Madjid στην κιθάρα, τον Philippe Teboul στα drums και τον Gambeat στο μπάσο, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στους Radio Bemba και τους Mano Negra, τότε μιλάμε για μια συναυλιακή συνεύρεση με όλα τα αγαπημένα τραγούδια από τη καριέρα του Μanu Chao και άλλα που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά.

Εμπνευσμένος, δημιουργικός και αφοσιωμένος με πάθος στη μουσική ο Μanu Chao ξεκίνησε σαν μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μέχρι που ίδρυσε τους Mano Negra, την μεγάλη μπάντα στην ιστορία του Γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή. Έντονα πολιτικοποιημένος ο Μanu Chao αρθρώνει ένα μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του που συμπαρασύρει τον θεατή. To 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά δίσκων με την επιτυχία που γνώρισαν τα: Me Gustas Tu, Welcome to Tihuana, King of Bongo, Je ne t’aime plus, Clandestino, Politik Kills και άλλα.

Οι BAiLdSA με βάση τη Θεσσαλονίκη συνδυάζουν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα σε μουσικές που δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Η balkan gypsypunk ταυτότητά της μουσικής της μπάντας συνδυάζει ταυτόχρονα ska, punk, reggae, rap, rock, stoner, post και indie στοιχεία αλλά σε πιο ανατολίτικες μελωδίες. Το πρώτο τους άλμπουμ «United States Of Balkans» κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011. Η μεγάλη απήχηση του δίσκου οδήγησε τους BAiLdSA σε συμμετοχές σε μεγάλα μουσικά δρώμενα της χώρας δίνοντας τους την ευκαιρία να μοιραστούν την σκηνή με τον Manu Chao και τους Kutur Shock αλλά και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία. Το συγκρότημα μόλις κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «zVaRnA» και είναι έτοιμοι να φορτώσουν τα όργανά τους στο βαν και να ταξιδέψουν «σαν τσιγγάνοι χωρίς πατρίδα» στον κόσμο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 19 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.