Ο σεισμός στη Χιλή

Η ιστορία ενός καταδικασμένου έρωτα του Χάινριχ Φον Κλάιστ επιστρέφει για 2η χρονιά

Ο Σεισμός στη Χιλή, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 στο Bios σε σκηνοθεσία του Ακύλλα Καραζήση, με πρωταγωνιστές μία ομάδα νέων ηθοποιών, αποφοίτους του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών.

Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο Χερώνυμο και Γιοζέφα το 1807 μέσα από την φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ αφηγείται την ιστορία ενός καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα σε δύο μελλοθάνατους νέους, η οποία ανατρέπεται από το μεγάλο σεισμό του 1647 στη Χιλή.

Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους ήρωες, τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία, για να οδηγηθούν ωστόσο λίγο αργότερα σε ένα τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού.

Με ιδιαίτερα θετικές κριτικές και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού, ο Σεισμός στη Χιλή επιστρέφει στο Bios αυτό το σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση Νοέμβριο. Η πρωτότυπη αφήγηση των ηθοποιών ζωντανεύει αυτή τη γοητευτική ιστορία αγάπης επί σκηνής, κάνοντας το κοινό να νιώθει μάρτυρες των δραματικών εξελίξεων της ιστορίας.

Συντελεστές

Μετάφραση: Θοδωρής Δασκαρόλης
Σκηνοθεσία : Ακύλλας Καραζήσης
Παίζουν : Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.