Ethnic ρυθμοί με σύγχρονη μουσική επεξεργασία

Η πολυεθνική κολεκτίβα από το Λονδίνο καταφθάνει, το Σάββατο 7 Μαρτίου, στην Αθήνα και στη σκηνή του Gazarte, για ένα πολυπολιτισμικό session.

Ροκ εν ρολ, εβραϊκή μουσική, dance beats, electronica και άρωμα Ανατολής, όλα συνυπάρχουν στο χαρμάνι των Oi Va Voi, ιδρυτικά μέλη των οποίων υπήρξαν η βιολίστρια Sophie Solomon και ο παραγωγός Lemez Lovas. H επταμελής, σήμερα, μπάντα καταφέρνει να αναμειγνύει διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, δημιουργώντας νέους ήχους με στόχο να ξεσηκώσει τη διεθνή μουσική κοινότητα. Αυτό συμβαίνει όταν τα μέλη του γκρουπ προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς και κάτω από το μανδύα της Δύσης “μαγειρεύουν” κουλτούρες, εμπειρίες και επιρροές αντικατοπτρίζοντας τον σύγχρονο πολιτισμό.

Tο πρώτο τους άλμπουμ, Digital Folklor, το οποίο κυκλοφόρησε, ως ανεξάρτητη παραγωγή, σε περιορισμένα αντίτυπα το 2002, εξαντλήθηκε άμεσα και σήμερα θεωρείται συλλεκτικό. Η φήμη τους αρχίζει να ξεπερνάει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας, η KT Tunstall γίνεται μέλος της μπάντας και το πρώτο τους “κανονικό” άλμπουμ Laughter Through Tears κυκλοφορεί το 2004 με το “Refugee” να γίνεται η πρώτη τους διεθνής επιτυχία. H παραδοσιακή μουσική του Ισραήλ, των Βαλκανίων και της Υεμένης συναντά τα dance beats της Δύσης, ενώ μία σειρά από ερμηνευτές -από την Τυνησία μέχρι το Ουζμπεκιστάν- δίνουν ένα ποπ στίγμα στις ηχογραφήσεις.

Έκτοτε, μετά την αποχώρηση της Sophie Solomon και της KT Tunstall, το καραβάνι των Oi Va Voi, που το όνομά τους σημαίνει “Ω Θεέ μου” στην εβραϊκή διάλεκτο Yodish, ανανεώνει τα μέλη του και η Bridgette Amofah ηγείται πλέον στα φωνητικά της μπάντας και στον τελευταίο τους δίσκο Travelling The Face Of The Globe που για πολλούς θεωρείται η καλύτερη μέχρι στιγμής δουλειά τους.

Υπέρμαχοι των ήχων της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης, σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση φέρνουν πάνω στη σκηνή τρομπέτες, βιολιά, κλαρίνα, κιθάρες, συνδυασμένα με ηλεκτρονικά beat και φωνητικά. To ”υπόγειο ρεύμα” που τους ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει την ικανότητα που έχουν να ξεσηκώνουν το κοινό.

Συντελεστές

Stephen Levi (κλαρινέτο, φωνητικά)
Josh Breslaw (τύμπανα)
David Orchant (τρομπέτα)
Michael Winawer (κιθάρα)
Preetha Narayanan (βιολί)
Matt Jury (μπάσο)
Bridgette Amofah (φωνητικά)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 41 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.