Το διάσημο μιούζικαλ των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ από το Drama Club

Το Drama Club, ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου Ανατόλια, παρουσιάζει το μιούζικαλ «Η Όπερα της Πεντάρας» των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1, 6, 7, 8 Μαρτίου, στο θέατρο Raphael Hall του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η «Όπερα της Πεντάρας» είναι ένα από τα διασημα μιούζικαλ και μεγάλη θεατρική επιτυχία των Μπρεχτ και Βάιλ στη Γερμανία τη δεκαετία του ’20 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του σημαντικού, πρωτοποριακού και πολιτικού θεατρικού συγγραφέα του 20ου αιώνα. Το έργο, σαρκαστικά κυνικό για την εποχή του και επαναστατικό στη μορφή, ουσιαστικά με αυτό το έργο γίνεται το πέρασμα από την όπερα στο μιούζικαλ, έγινε διάσημο στον κόσμο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάστηκε σε πολυάριθμες παραστάσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη κάνοντας το «Mack the Knife» ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του 20ου αιώνα.

Η ιστορία του μαχαιροβγάλτη Μάκχιθ ζωντανεύει αυτή τη φορά στο θέατρο Raphael Hall του Κολλεγίου Ανατόλια σε μία παράσταση στην οποία παίζουν 27 μαθητές ενώ μπάντα ερμηνεύει ζωντανά τα τραγούδια του έργου. H σκηνοθεσία είναι του Άγγελου Κλωνάρη, η μουσική διδασκαλία της Όλγας Στέφα και του Κωνσταντίνου Κάτσου και οι χορογραφίες της Ιωάννας Μήτσικα.

Ο αγγλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολλεγίου ανεβάζει μιούζικαλ τα τελευταία 42 χρόνια κι έχει αποτελέσει φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών. Μεταξύ των έργων που έχει ανεβάσει τα τελευταία χρόνια είναι το «Μαγαζάκι του Τρόμου», «Σικάγο», «Μάμμα Μία», «Γκριζ» κ.ά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.