Όταν έχω φόβους

Έκθεση ζωγραφικής με έντονο προσωπικό χαρακτήρα

Η Myrό Gallery φιλοξενεί την έκθεση του ζωγράφου Κυριάκου Παπαγεωργίου,  που εγκαινιάζεται στον  χώρο της “Project Room” την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 20.00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαρτίου 2015.

Ο διακριτικός τίτλος της έκθεσης είναι ταυτόχρονα και σημείο αναφοράς για την έμπνευση του καλλιτέχνη για την δημιουργία της σειράς, που βασίζεται στους στίχους του Ελισαβετιανού Άγγλου ποιητή John Keats “When I have fears”, (that I may cease to be).

“Δουλεύω με μολύβια, γραφίτη και κάρβουνο, υδατοχρώματα και ακρυλικά. Πολλές φορές προτιμώ την οξύτητα του μαχαιριού από το πινέλο. Γοητευμένος από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, την αφηρημένη γεωμετρία, την ομορφιά της ατέλειας και των δυσμορφικών φιγούρων, ακολουθώ μια διαδρομή που έχει δημιουργηθεί από το υποσυνείδητο και καθοδηγείται από το συνειδητό, δημιουργώντας μοτίβα, εξελίσσοντας τα, μετατρέποντας τα, παρατηρώντας τα, και τέλος, καταστρέφοντας τα. Επί το πλείστον ασχολούμαι με έννοιες που αφορούν το μέσο άνδρα και γυναίκα, κλισέ που κρύβουν τη δύναμή τους στην αλήθεια της ύπαρξής τους: την αγάπη, το θάνατο, τις σχέσεις, τη φιλία, την ασφάλεια, τη μοναξιά… ιστορίες από τις οποίες παραλείπονται λεπτομέρειες σε μια προσπάθεια να αποκλείσω τον κυνισμό από τον ρομαντισμό όπως τον βλέπω. Μερικές φορές, είναι εντελώς προσωπικές και εγωκεντρικές. Μερικές φορές, δεν υπάρχει ιστορία από πίσω… απλά η δημιουργία είναι αρκετή. Τελευταία, ο κορμός και ο θώρακας έχουν κερδίσει την προσοχή μου, σε μια, κυρίως μεταφορική, αναζήτηση της ασφάλειας των ζωτικών οργάνων μέσα τους”, επισημαίνει ο ζωγράφος.

Επιμέλεια έκθεσης: Πάρης Καπράλος

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.