Παραμύθι θα ντυθώ

Αφήγηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, και κατασκευή αποκριάτικης μάσκας

Τις Κυριακές των Αποκριών (8, 15 και 22 Φεβρουαρίου) από τις 11.00 έως τις 12.30 στο Μυθολόγιο πραγματοποιείται ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα για παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, και κατασκευή αποκριάτικης μάσκας.

Εάν έρθεις την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στο Μυθολόγιο, θα ακούσεις τους Μυθολόγους να αφηγούνται ζωντανά παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση. Αφού ακούσεις και με το νου σου ταξιδέψεις σε κόσμους μακρινούς και θαυμαστούς, θα παίξεις παιχνίδια μέσα από τα παραμύθια που άκουσες και με την φαντασία σου θα βρεθείς μέσα σε αυτά τα παραμύθια. Και όταν έχεις διαλέξει ποιος είναι ο ήρωας που από όλους σου αρέσει πιο πολύ, θα σχεδιάσεις εύκολα και θα κατασκευάσεις με απλά καθημερινά υλικά, μία αποκριάτικη μάσκα του ήρωα αυτού, και θα πάρεις ιδέες για το πώς μπορείς εύκολα να κάνεις μία στολή που να ταιριάζει με τη μάσκα σου.

Εάν έρθεις την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στο Μυθολόγιο ξανά, ή αν έρχεσαι για πρώτη φορά, μπορείς να έρθεις ντυμένος με την αποκριάτικη στολή σου. Θα ακούσεις τους Μυθολόγους να αφηγούνται παραμύθια, και ύστερα θα παίξεις πολλά παιχνίδια με τους ήρωες των παραμυθιών να συναντιούνται και να μπερδεύονται, και να περνούν πολύ πολύ καλά.

Η αφήγηση παραμυθιών είναι πολύτιμο δώρο για τα παιδιά. Τα παιδιά μαθαίνουν «να ακούνε», αναπτύσσουν τον προφορικό τους λόγο, και τη φαντασία τους. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι αναπτύσσονται ικανότητες έκφρασης μα και συνεργασίας. Ενώ οι κατασκευές τα βοηθούν να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Τέλος τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν και θα περάσουν πολύ όμορφα.

Υλοποιείται από τους Μυθολόγους, αφηγητές και εκπαιδευτικούς: Σύλβια Βενιζελέα, Ελεάννα Γεροντοπούλου, Ναυσικά Καψαλά και Βασιλική Ψαρρά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.