Park Festival 2016

5ήμερο φεσιβάλ μουσικής με ελεύθερη είσοδο

Το Park Festival ανοίγει τις πύλες του για τέταρτη χρονιά και σε προσκαλεί στο αυθεντικότερο φεστιβάλ όλων. Εκεί όπου τον κύριο ρόλο παίζουν τα συγκροτήματα και η μουσική. Έλα και εσύ να γνωρίσεις τον νέο ρυθμό της μουσικής, αυτόν που αντιπροσωπεύει το τώρα της Αθήνας. Πάρε την παρέα σου και έλα να διασκεδάσεις σε ένα πενθήμερο φεστιβάλ στο πιο όμορφο πάρκο της Αθήνας. Εκεί που μιλά η φύση και η μουσική. Από 21 έως 25 Ιουνίου η Αθήνα γιορτάζει. Η μουσική γιορτάζει.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

1η μέρα
Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ανοίγει το Ελληνικό ροκ:

Shadow Fox
Οι Shadow Fox δημιουργούν την δικιά τους Punk Rock μουσική. Έχουν τραγούδια στα αγγλικά και στα ελληνικά και οι στίχοι τους κινούνται μεταξύ σοβαρότητας και παιχνιδιού, καφρίλας και μελαγχολίας. Τους αρέσει να παίζουν από «Χάσμα» μέχρι “Misfits” και λατρεύουν να δοκιμάζουν punk εκδοχές σε οτιδήποτε.

Φ.Α.Κ.Α.
Ο ήχος των Φ.Α.Κ.Α. κινείται σε ήχους rock, punk και hip hop. Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Ψάξε να κρυφτείς».

Bright Shadows
Κύριος σκοπός των Bright Shadows είναι να διασκεδάζουν on stage παίζοντας αγαπημένα κομμάτια από τα sixties έως και σήμερα. Από Dylan, Hendrix, Rory Gallagher έως Eurythmics, REM αλλά και Amy Winehouse, σε ένα πρόγραμμα που κυριαρχεί το classic rock και ο «βρώμικος» αλλά αυθεντικός ήχος.

Μετέωρον
Η μουσική των Μετέωρον είναι ένα ηλεκτρικό κεχριμπάρι. Οι στίχοι τους είναι για όλους τους βιώσιμους και πόσιμους ανθρώπους. Θέλουν να φέρουν όσο περισσότερο χρώμα στο ροκ που τους αρέσει, να παίζουν και να προβάλλουν έναν κόσμο ποικίλο, αγεωμέτρητο, ευφάνταστο ακόμα και χαοτικό αλλά και πάντα ευαίσθητο.

Πάνος Πιλάτος και το Αστικό Σύνδρομο
Ο Πάνος Πιλάτος και το Αστικό Σύνδρομο, συνδυάζουν στοιχεία εκ διαμέτρου αντίθετα, δημιουργώντας ένα ψηφιδωτό όπου συνυπάρχει η urban οπτική, η dark/gothic αισθητική, οι ηλεκτρικές εξάρσεις με τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις, η ατμοσφαιρικότητα με την επιμεταλλωμένη αμφισβήτηση, rap αλλά και μελωδικά φωνητικά και ελληνικός στίχος.

2η μέρα
Η δεύτερη μέρα είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών που δεν πρέπει να χάσεις:

Circus Caravan
Οι Circus Caravan δημιουργήθηκαν το 2013 στην Αθήνα. Με αγγλόφωνο στίχο κι επιρροές από μεγάλο εύρος μουσικών ακουσμάτων, με κυριότερο την alternative rock, τα τραγούδια τους ακολουθούν τις διαθέσεις τους, προσπαθώντας να εναρμονίσουν ετερόκλητα, σε πρώτη ματιά, μουσικά στοιχεία. Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single, το Dezzert Dope, ενώ πλέον ηχογραφούν και το πρώτο τους άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος.

Bag of Nails
Οι Bag of Nails είναι μια ψυχεδελική μπλουζ ροκ μπάντα με έδρα την Αθήνα. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2015 και ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς. Πρόκειται για ένα δυναμικό τρίο, με έμφαση στον αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του ροκ των 60’s και 70’s και του μπλουζ. Με φρέσκες δικές τους ιδέες, συνθέσεις και δυνατό ήχο, οι Bag of Nails θα ταράξουν τα νερά της ροκ σκηνής.

Kamp
Οι Kamp σχηματίστηκαν το Χειμώνα του 2012 στην Αθήνα και αποτελούν το προσωπικό σχήμα του Γιάννη Καμπουρόπουλου (a.k.a. John Kamp), πρώην lead singer των Closer. Οι επιρροές της μπάντας χαρακτηρίζονται κυρίως απο το φάσμα των ακουσμάτων του Kamp, ενώ «τριγυρνούν» στο χώρο του alternative rock, με αρκετά στοιχεία crossover, περιέχοντας ακόμη και grunge ή nu metal συστατικά. Τα τραγούδια, βασισμένα επάνω στην χαρακτηριστικά μελωδική ερμηνεία του τραγουδιστή, ποικίλλουν, τόσο θεματικά, όσο και μουσικά, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο μωσαϊκό. To 2014 κυκλοφόρησε μέσω των iTunes το LP τους, με τίτλο “Kamp: Reappear”, χωρίς την υποστήριξη κάποιου label, ενώ σε λίγο ολοκληρώνεται και το δεύτερο LP με τίτλο “Kamp: Clair Voyance”, και αυτό σε παραγωγή του Γιάννη Καμπουρόπουλου.

Op3 (Omega Project 3)
Το πειραματικό σχήμα Omega Project 3 (Op3) πραγματεύεται ένα μουσικό έργο χρησιμοποιώντας ως αφετηρία την ατμοσφαιρική μουσική ενώ παράλληλα δανείζεται στοιχεία από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη όπως τη μοντέρνα κλασική σύνθεση, την jazz, την ηλεκτρονική αλλά και παραδοσιακά μέσα απ’τους ρυθμούς.

Όλα αυτά συνδιασμένα με την αφήγηση, την ποίηση και το λόγο που παίρνει ζωή με τη βοήθεια μιας μικρής ομάδας ηθοποιών.

Από την ιδιαίτερη αυτή μείξη των επιμέρους στοιχείων σε ένα αρτιστικό πάντρεμα με εντυπωσιακά background visuals και έναν ατμοσφαιρικό σχεδιασμό φώτων, συντίθεται μία ιστορία εσωτερικής αναζήτησης και ελπίδας.

Η ιδιαιτερότητα του project εκτός απ΄το ενσωματωμένο θεατρικό (sic) στοιχείο που υπάρχει στις ζωντανές παραστάσεις, είναι πως παρότι η album version χρησιμοποιεί ήχους απ΄την neo-classical / cinematic / electronic μουσική γκάμα, η live μεταφορά του γίνεται με την προσθήκη drums, κιθάρας και μπάσου όπου σε συνδιασμό με το πιάνο και τα FX δημιουργούν νέες μουσικές κατευθύνσεις σε μια πιο ambient / post – rock / modern-jazz ηχητική πανδαισία.

Νίκος Πιπινέλης + Sanbanda
Ο Νίκος Πιπινέλης και οι Sanbanda παίζουν κομμάτια δικά τους αλλά και φίλων καλά διαλεγμένα, από θάλασσες γνωστές και λιμάνια ξένα.

3η μέρα
Η τρίτη μέρα του Park Festival είναι indie:

New Zero God
Οι New Zero God σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2006 από μέλη των Flowers of Romance, και των Nexus.

Εκτός από τους Sisters of Mercy, The Mission και New Model Army στο παρελθόν, ως New Zero God έχουν ανοίξει για τους Christian Death και για τους Legendary Pink Dots, έχουν εμφανιστεί ζωντανά στο εξωτερικό, ενώ συχνά-πυκνά ασχολείται μαζί τους ο διεθνής μουσικός τύπος.
Το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος ονομάζεται Short Tales & Tall Shadows και κυκλοφόρησε τον Μαρτιο του 2016 σε CD και ένα μηνα αργότερα σε δίσκο βινυλίου.

Πριν από αυτό κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ “Fun Is A Four Letter Word” το 2010 για την Ελληνική Puzzlemusik, “Club Bizarre” το 2012 και “MMXIII” το 2013 για την Αγγλική εταιρία Secret Sin Records (το τελευταίο επανακυκλοφόρησε το 2014 από την Ελληνική B-Otherside Records).

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο toy 2011 οι New Zero God βρέθηκαν στα charts του Bρετανικού περιοδικού Dominion με το τραγούδι “Kiss The Witch”. Tην ιδια χρονιά ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Μιχάλης Πούγουνας, δέχτηκε πρόσκληση να πάρει μέρος με μουσικούς από την Αγγλία, την Αμερική και την Νότια Αφρική στη διασκευή του τραγουδιού του David Bowie, “Everyone Says Hi” για την ενίσχυση του Αγγλικού ιδρύματος κατά των εγκλημάτων μίσους, Sophie Lancaster Foundation (S.O.P.H.I.E.).

Οι New Zero God βρεθηκαν στο νούμερο 1 του Αμερικάνικου CD Baby ολο τον Γενάρη αλλα και τον μισό Φλεβάρη του 2012 με το τραγούδι “Second Chance” ως New Zero God & Friends με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις να πηγαίνουν στο Αμερικάνικο ίδρυμα για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, HAWC.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς το συγκρότημα πήρε μέρος στην ταινία “Athens Drift” του Βρετανού σκηνοθέτη Paul Druce, με τον Μιχάλη Πούγουνα να κρατάει έναν μικρό ρόλο.

Ακόμα, οι New Zero God εχουν διοργανωσει φεστιβαλ για την ενίσχυση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, το άλμπουμ “ΜΜΧΙΙΙ” εχει επελεγεί από τους αναγνώστες του Ευρωπαϊκού περιοδικού Terra Relicta ως ένα από τα 22 καλύτερα αλμπουμ για το 2013 ανάμεσα σε άλμπουμ των Black Sabbath, Nick Cave, Mission, New Model Army και άλλων, καταλαμβάνοντας την 9η θέση, εχουν κυκλοφορήσει 7” single “Destination Unknown / Forever Today” και εχουν λάβει μέρος σε πολλές συλλογές του εξωτερικού.

Misty 9
Οι Misty 9 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Παναγιώτη Σπυρόπουλου (κιθαρίστας των Tσοπάνα Rave) και της Νίκης Γρανά (πιανίστρια / ηθοποιός).

Έχοντας κοινή αισθητική στα μουσικά ακούσματα αλλά και τη σύνθεση αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το project. Μια πολυδιάστατη σύμπραξη χωρίς ηχητικούς περιορισμούς, προϊόν της ανάγκης και των δύο για το γνωστό ταξίδι μέσα από τη μουσική σε όλο της το φάσμα.

Μελωδίες που φλερτάρουν με το trip-hop αλλά και progressive ήχοι, στίχοι εσωτερικής αναζήτησης σε συνδυασμό με ηλεκτρικά, νοσταλγικά, dub μοτίβα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του ήχου τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα E.P. με τίτλο “Unite” όπου στο ομόνυμο τραγούδι ακούγεται η φώνη του Charlie Choplin απο την ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτορας». Το E.P. περιέχει 5 κομμάτια και κυκλοφορεί σε cd και σε ηλεκτρονική μορφή.

Επί Σκηνής: Παναγιώτης Σπυρόπουλος (ηλεκτρικές κιθάρες), Νίκη Γρανά (πιάνο, keyboards, κιθάρα, φωνή), Ντίνος Ξαρχάκος (τύμπανα) και Νίκος Χριστογιαννόπουλος (μπάσο).

Meat Injection

ΠΙΚάΠ
Οι ΠΙΚάΠ ξεκίνησαμε το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα, συνδυάζοντας projects τα οποία είχαμε δημιουργήσει παλιότερα κάποια μέλη της μπάντας μεταξύ μας. Στόχος είναι να παντρέψουμε τον alternative ήχο με τον ελληνικό στίχο, να αποτυπώσουμε τη δικιά μας πραγματικότητα στη μουσική και ό,τι ο καθένας μας έχει να πει μέσα από την έννοια ενός μουσικού σχήματος.

Συνθέσεις επηρεασμένες από τη βρετανική και την αμερικανική indie/folk σκηνή με ηλεκτρονικά στοιχεία.

Τα βασικά μέλη είναι:
Χρήστος Μπολώνας (φωνή), Άλκης Μπλουκίδης (κιθάρα), Γιώργος Μπλουκίδης (κιθάρα), Φοίβος Βλάχος (κιθάρα). Πλαισιώνουν οι Γιάννης Βερούχης στα τύμπανα και Νίκος Γεωργεδάκης στο μπάσο.

Circus Caravan
Οι Circus Caravan δημιουργήθηκαν το 2013 στην Αθήνα. Με αγγλόφωνο στίχο κι επιρροές από μεγάλο εύρος μουσικών ακουσμάτων, με κυριότερο την alternative rock, τα τραγούδια τους ακολουθούν τις διαθέσεις τους, προσπαθώντας να εναρμονίσουν ετερόκλητα, σε πρώτη ματιά, μουσικά στοιχεία.

Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single, το Dezzert Dope, ενώ πλέον ηχογραφούν και το πρώτο τους άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος.

Όσον αφορά τις live εμφανίσεις τους, οι Circus Caravan έχουν συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς, όπως το νεοσύστατο, πέρυσι, Falirofornia, ο μουσικός διαγωνισμός GBOB και το 7o F*CK School Festival, στο οποίο μάλιστα κατέκτησαν την 1η θέση.

Μέλη των Circus Caravan είναι οι: Αλέξης Λαγκαδίτης (Φωνή), Παναγιώτης Σαΐνης (Μπάσο), Βασίλης Κυρίτσης (Κιθάρα), Θωμάς Κυρίτσης (Κιθάρα), Χρήστος Κυριακόπουλος (Ντραμς)

4η μέρα
Την τέταρτη μέρα ρίχνουμε ρίμες:

Live break dancers
Live Graffiti

West Face

Katholou Crew

DJ Billa Qause

Elephant Phinix

Λόγος Τιμής

5η μέρα
Η τελευταία μέρα του Park Festival θα είναι μια βραδιά γεμάτη rock και blues ήχους, γεμίζοντας το όμορφο πάρκο με υπέροχες μελωδίες από τους:

Blues Wire Reunion
Οι Blues Wire, η ιστορικότερη μπάντα της ελληνικής μπλουζ σκηνής, μετράνε 30 χρόνια από την ίδρυση τους. Χιλιάδες συναυλίες, πολλές περιοδείες και εμφανίσεις στο εξωτερικό σε φεστιβάλ και κλαμπ και συνεργασίες με τεράστια ονόματα του μπλουζ είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν συμβεί στην πορεία της μπάντας. Η σύνθεση τους έχει αλλάξει αρκετές φορές, η διάθεση τους για καλή μουσική και η ικανότητα τους να καταπλήσσουν δεν άλλαξε ποτέ. Στα πλαίσια του φεστιβάλ, στις 25 Ιουνίου σε ένα πολυαναμενομενο reunion μόνο για αυτή τη μέρα, θα εμφανιστούν με την σύνθεση των χρόνων 1986-1996. Ηλίας Ζαικος, Σωτήρης Ζήσης, Νίκος Ντουνουσης και Αλέξανδρος Αποστολάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά και μας υπόσχονται ένα καταιγιστικό μπλουζ πάρτι.

Driver’s Hit
Κλασσική Rock μπάντα που έχει σαν βάση μέλη των θρυλικών 4 Wheel Drive, αποδίδει με μαεστρία μεγάλες στιγμές του είδους! Υπόσχονται μια βραδιά με ατελείωτα γκάζια.

Φωνή: Εβελίνα Μιαούλη
Κιθάρα-Φωνή: Περικλής Παπαπερικλέους
Κιθάρα: Νέστορας Αποστολόπουλος
Μπάσο: Βασίλης Φασουλής
Πλήκτρα: Κώστας Σιαχάμης
Ντραμς: Γιώργος Γκαρτζόπουλος

Rosewood Brothers
Η κύρια ιδέα πίσω από τους Rosewood Brothers ήταν η δημιουργία μιας σύγχρονης μπλουζ μπάντας, η οποία δε διστάζει να αγγίξει funk, soul και rock ιδιώματα και να τα ενσωματώσει στη μουσική της. Το αποτέλεσμα είναι συμπαγές με σφιχτό και groovy ήχο, ενισχυμένο με ηχοχρώματα από fuzzy κιθάρες και γλυκά σχήματα φυσαρμόνικας.

Riverbed
Οι Riverbed σχηματίστηκαν στα μέσα του 2012, από τον τραγουδιστή της μπάντας Αποστόλη Λιάπη. Τον Φλεβάρη του 2014, ηχογράφησαν το πρώτο album τους, με τίτλο Face of Reality, το οποίο κυκλοφόρησε από την Cobalt Music.

Σε αυτόν τον πρώτο δίσκο, είναι έκδηλη η αγάπη της μπάντας για τον vintage 70s ήχο με σαφείς ωστόσο indie και art rock επιρροές. Μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, βρίσκουν το μελωδικό “I Believe” και τα “Running Down”, “Face of Reality”.

Με την έλευση του Γιάννη Ζήκου (κιθάρες) και του Στέφανου Ιωαννίδη (drums) στις αρχές του 2015, διαμορφώνεται το σημερινό τετραμελές lineup των Riverbed. Ο Αποστόλης Λιάπης αναλαμβάνει εκτός από τα φωνητικά και τα πλήκτρα της μπάντας, με τον Νίκο Μιχαηλίδη πάντα στο μπάσο.

Αποφασισμένοι για νέα και πιο δυνατά πράγματα, οι Riverbed επικεντρώθηκαν στην δημιουργία νέου υλικού με πιο «σκληρό» ήχο (πάντα με αγάπη στο classic, bluesy και art rock), κάνοντας επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις – μια εκ των οποίων στο πετυχημένο festival φιλανθρωπικού χαρακτήρα Tris & o Cookos στο Κιάτο.

Μετά από αρκετούς μήνες κλεισμένοι στο studio με σκοπό την σύνθεση αλλά και την ηχογράφηση του νέου δίσκου, ολοκληρώθηκε το «One Take». Στο πλαίσιο της προώθησης του νέου υλικού, ήρθε και η κατάκτηση της 1ης θέσης στον πρώτο διαγωνισμό Mythos Band Contest της 14 Music, με έπαθλο ένα δισκογραφικό συμβόλαιο.

Αποστόλης Λιάπης – φωνητικά, πλήκτρα
Νίκος Μιχαηλίδης – μπάσο, φωνητικά
Στέφανος Ιωαννίδης – drums
Γιάννης Ζήκος – κιθάρες

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.