Περί Έρωτος

Ένας υμνούν στον έρωτα & τη γυναίκα

Ο έρωτας σε όλες τις εκφάνσεις του είναι το θέμα της ευφάνταστης ομαδικής έκθεσης «Περί έρωτος» στην οποία συμμετέχουν τριάντα Έλληνες ζωγράφοι και εγκαινιάζεται στις 9 Μαΐου στην αίθουσα τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάττη, στην Ερμούπολη της Σύρου. Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ερμούπολης Σύρου, με την επιμέλεια του γνωστού συλλέκτη, προέδρου της Εικαστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Κώστα Ιωαννίδη, μένοντας έτσι συνεπής στη συνεχή παρουσία του στα εικαστικά δρώμενα της χώρας μας και στη συνεργασία του με διακεκριμένους φορείς και καλλιτέχνες των εικαστικών τεχνών.

Οι καλλιτέχνες υμνούν στα έργα της έκθεσης τον έρωτα και τη γυναίκα μέσα από τη δική του προσωπική οπτική ο καθένας. «Έρωτας και Τέχνη είναι οι τόποι της απόλυτης έκφρασης μας, δαιμόνια που αναπτερώνουν τα πάθη μας. Ο Έρωτας και η Τέχνη πάνε μαζί, έχουν και οι δύο θεϊκή απαρχή, είναι ιερό δώρο της ανθρώπινης φύσης, καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν με την ανθρωπογέννηση», σημειώνει στο δικό του πρόλογο στον κατάλογο ο πρόεδρος της Εικαστικής Επιτροπής Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, συλλέκτης, επίτιμος δημότης του νησιού κ. Κώστας Ιωαννίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι «φέτος τους καλοκαιρινούς μήνες, το πρόγραμμα θα είναι πλούσιο με καλλιτέχνες μεγάλης εμβέλειας με παγκόσμια ακτινοβολία», γεγονός που θα κάνει και πάλι τη Σύρο πόλο έλξης του φιλότεχνου κοινού.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αλέκος Φασιανός, Χρίστος Καράς, Άλκης Πιερράκος, Μιχάλης Μακρουλάκης, Θόδωρος Μανωλίδης, Παύλος Σάμιος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Βασίλης Σπεράντζας, Κωστής Γεωργίου, Θόδωρος Πανταλέων, Χάρης Lambert, Γιώργος Ρόρης, Χρύσα Βέργη, Χρήστος Παλατζάς, Παναγιώτης Μπελντέκος, Μανώλης Χάρος, Γιώργος
Χαδούλης, Εριέττα Βορδόνη, Ειρήνη Κανά, Έλσα Χαραλάμπους κ. ά. Επίσης η έκθεση παρουσιάζει έργα των κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που έχουν φύγει από τη ζωή: Γιάννη Γαΐτη, Γιώργου Βακιρτζή, Μάριου Πράσινου και Νίκου Νικολάου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.