Ατομική έκθεση της Ηούς Αγγελή

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ηούς Αγγελή με τίτλο «Περί Ορίων». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2015.

Η Ηώ Αγγελή παρουσιάζει μία σειρά έργων που διαπραγματεύεται το θέμα των ορίων.

Μία τοπογραφία ορίων, πολλές φορές αδιόρατων, αφανών συνθέτουν ένα καινούργιο τοπίο, αυτό που δημιουργείται από τον ιστό που υφαίνουν οι προσδιορισμοί του «ορίζω και περιορίζω».

Μια χαρτογράφηση από σημάδια στο έδαφος, σημαδούρες στο νερό, σκηνές στις κατοικημένες περιοχές. Mπάρες σαν κλωστές σηματοδοτούν τον συμβολισμό του κλουβιού με την αρχετυπική έννοια του περιορισμού. Τα επίπεδα του τοπίου διαφοροποιούνται από το κατοικημένο στο ακατοίκητο, από το εύφορο στο άγονο, από το προσωπικό στο δημόσιο.

Βιογραφικό σημείωμα
Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου (1988-90), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Από το 1988 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τις γκαλερί Ώρα, Κρεωνίδης, Ζήνα Αθανασιάδου και Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε γνωστές ιδιωτικές και δημόσιες πινακοθήκες. Η δουλειά της έχει ως κεντρικό άξονα την διερεύνηση της ρευστότητας του χώρου. Τοπία διάφανα, παράδοξα αποπνέουν τη μελαγχολία του αστικού τοπίου, την ιλιγγιώδη προοπτική του κλειστού δωματίου ή την οργιαστική λαμπρότητα της φύσης, συνθέτοντας τη χώρα που κατοικεί το σώμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.