30 καλλιτέχνες από το χώρο της streetart, graphic design, comics και tattoo

Η 4η ετήσια “Poster Bikeart Exhibition” πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από την ομάδα urbanact και το bikeart.gr  στο χώρο της Toss Gallery στο La Doze, με στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου μέσα από την τέχνη και της στήριξης του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια».

Συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, από το χώρο της streetart, graphic design, comics και tattoo:
Apset, Beetroot, Gra-fistiki, Dolphins, Inva, Ionas, Jasone, Keiken, Kez, Live2, Miro, Nade, Nastwo, Reb, RedFish, Same84, Semiotik, Tsoda, Viktor Koen, Ιωάννης Γαλάνης, Θανάσης Γεωργίου, Βασίλης Γκογκτζίλας, Σταύρος Δάμος, Θάνος Ζακόπουλος, Βέτη Καρβουνάρη, Λευτέρης Κοκολιός, Έφη Κυρτσούδη, Μελίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Σαββαίδης, Σοφία Σπυρλιάδου, Χρήστος Τσολερίδης.

Τα εικαστικά έργα έχουν σαν θεματική το ποδήλατο και τυπώνονται για κάθε καλλιτέχνη σε 10 αντίτυπα. Υπογράφονται και αριθμημένα συμμετέχουν στην έκθεση όπου και πωλούνται σε μια συμβολική τιμή των 10 ευρώ. Τα έσοδα διατίθενται για την δημιουργία τοιχογραφιών σε σχολεία σε περιοχές της πόλης (πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια») με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας Θεσ/νίκης.

Παράλληλες δράσεις της έκθεσης ανοιχτές στο κοινό:
– Υλοποίηση τοιχογραφιών με ποδηλατική θεματική σε σχολείο της πόλης, την Κυριακή 29 Μαρτίου
– Παρουσίαση του λευκώματος «Το ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012»
– Έκθεση ποδηλατικών βιβλίων και περιοδικών
– Κληρώσεις δώρων για όσους μας συντροφέψουν στα εγκαίνια της έκθεσης (κλήρωση ποδηλάτων, λευκωμάτων τέχνης κ.α.) την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.