PS Value Talks: Ψηφιακή Αειφορία

Επιστημονική διημερίδα για τις νεώτερες τάσεις στη διαχείριση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

H επιστημονική διημερίδα «Ψηφιακή Αειφορία/ Νέες Προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς» καλεί κορυφαίους εκπροσώπους ιδρυμάτων και φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μιλήσουν για έξι θεματικές ενότητες και να παρουσιάσουν τις νεώτερες τάσεις στη διαχείριση και ανάδειξη των αγαθών της πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στις συνιστώσες του ψηφιακού μας κόσμου αλλά και στη συμβολή των θεσμικών διαχειριστών της πολιτιστικής κληρονομιάς στη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες ανήκουν.

Επιφανείς Έλληνες εκπρόσωποι εθνικών φορέων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πολιτιστικών οργανισμών έχουν προσκληθεί ως ομιλητές και συντονιστές με στόχο ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τη συμμετοχή του κοινού.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης.

Η διημερίδα διοργανώνεται από την PostScriptum σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης INNOVATHENS του Δήμου Αθηναίων και την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015 με θέμα «Μουσεία για μια Κοινωνία με Προοπτικές», (Museums for a Sustainable Society) και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα και τους Ομιλητές της εκδήλωσης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.