Ένα έργο για την αγάπη, τον θάνατο, τη ζωή και το όνειρο

Το θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ψάρι» σε σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη, από τις 4 Φεβρουαρίου. Το έργο αρχίζει με την ηθοποιό να μπαίνει στη σκηνή απαγγέλοντας στα ρωσικά και μετά στα ελληνικά ένα κείμενο της ποιήτριας Μαρίνα Τσβετάγιεβα.

Το «Ψάρι» μιλάει για την αγάπη, τον θάνατο, τη ζωή, το όνειρο. Διαδραματίζεται στο μυαλό της ηρωίδας Αΐνας, η οποία αν και ζει στον κόσμο των ζωντανών φαντάζει σα να κατοικεί στον κόσμο των νεκρών. Μοιάζει πολύ με την κουρασμένη Ευρυδίκη, που περιμένει κάποιον Ορφέα να την τραβήξει στο φως. Κανείς και τίποτα δεν εμπνέει την Αΐνα. Ο καλύτερος φίλος της είναι η μοναξιά. Μετακινείται μόνη από τόπο σε τόπο, νιώθοντας κουρασμένη και έχοντας ως μοναδική θαλπωρή τα όνειρα. Κάθε βράδυ είναι για εκείνη μια ευκαιρία να συναντηθεί με το φάντασμα της νεκρής μητέρας της. Κάθε τέτοια συνάντηση την απαλλάσσει πρόσκαιρα από το φόβο της απώλειας και της δείχνει τη δύναμη της αγάπης, το μεγαλείο της οποίας αγνοεί η Αΐνα αφού δεν τη γνώρισε ποτέ.

Με το παραμικρό άγγιγμα του νερού το ψάρι κινείται, η ψυχή αλλάζει, αλλάζει κατεύθυνση, αντιδρά σαν τον καθρέφτη της στιγμής. Το ψάρι είναι ένα σύμβολο, το σύμβολο της ψυχής, η δυνατότητα της ζωής, η δυναμική της επικοινωνίας. Η ψυχή σαν ψάρι: μια λεπτή, υπερευαίσθητη μεμβράνη, το τύμπανο της ζωής, εκεί που ακούμπησε το αυτί του ο Ντοστογιέφσκι.

Συντελεστές

Κείμενο: Χριστίνα Τασκασαπίδου
Επιμέλεια Κειμένου: Δημήτρης Ζαχαράτος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τσαρσιταλίδης
Σκηνικά: Γκον Μπρόγκον
Φωτισμοί: Βασίλης Μυλωνόπουλος
Κοστούμια: Μαίρη Γιατρά – Ρίτσου
Video: Greenstudioscinema
Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης
Παιζουν: Χριστίνα Τασκασαπίδου, Όλγα Βασιλείου, Σπύρος Φλώρος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.