PULP: A Film about Life, Death and Supermarkets

To In-Edit Thessaloniki Edition ξεκινά με το ντοκιμαντερ που παρουσιάζει την ιστορία των Pulp

To In-Edit Greece 2015 Thessaloniki Edition ξεκινά την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 21:00, οι PULP αφηγούνται την ιστορία της κοπέλας από την Ελλάδα που σπούδαζε γλυπτική στο St. Martin’s College, γεμάτη δίψα για μάθηση, στο ντοκιμαντέρ PULP: A Film about Life, Death and Supermarkets (SOL BEER SCREENING), που θα σημάνει την έναρξη μίας εβδομάδας γεμάτη μουσική και κινηματογράφο.

Οι Pulp και το Sheffield είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όπως εξηγεί για δύο λεπτά κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ο Jarvis Cocker, όλο αυτό δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει πουθενά αλλού. Ούτε αυτό το ντοκιμαντερ μπορούσε να έχει γυριστεί με άλλον τρόπο: εδώ είναι η ζωή, ο θάνατος και βέβαια τα σουπερμάρκετ. Είναι οι απλοί άνθρωποι του Sheffield, που αντανακλούν την κυριαρχία των Pulp, τους μήνες μέχρι την τελευταία τους συναυλία σε αγγλικό έδαφος (8 Δεκεμβρίου 2012): παλιοί φίλοι, παιδιά, ενθουσιώδεις θαυμαστές: «Έχω τον Jarvis στο εσώρουχό μου», λέει μία θαυμάστρια και ψαράδες μιλούν για το συγκρότημα των common people. Ένας εφημεριδοπώλης τους μπερδεύει με τους Queen.  Ένας συνταξιούχος υποστηρίζει ότι έχουν καλύτερους στίχους από τους Blur. Μια παρέα παιδιών λέει, ότι ακούγοντας το τραγούδι «Disco 2000» είναι αδύνατο να μην αρχίσεις να χορεύεις.

Οι Pulp, ακούσιοι ποπ-σταρς, κόντρα στις προβλέψεις,  λένε ανοιχτά τις δικές τους ιστορίες. Ο Jarvis αλλάζει ένα λάστιχο αυτοκινήτου. Ο Mark Webber παραδέχεται ότι πάντα ταξιδεύει με λεωφορείο. Ο Jarvis εξηγεί πώς βρέθηκε σε ένα ποπ συγκρότημα και μας δείχνει το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών που έχει πάντα μαζί του στις συναυλίες και γράφει ιστορία. Τραγουδάει και ένα απόσπασμα του «I like to move it». Ένα ντοκιμαντερ-φαινόμενο που παρουσιάζει την ιστορία των Pulp.

Μετά την προβολή, οι PULP παραδίδουν το μικρόφωνο στους Deep in the Top και το πάρτι στο φουαγιέ του Ολύμπιον ξεκινά. Παράλληλα, όσοι διψούν για μάθηση ξεφυλλίζουν την pocket έκδοση του In-Edit Greece και μαθαίνουν για το φεστιβάλ: «Μουσική για τα μάτια σου».

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.